Пут без путовања: Тамара Бањац – Ради оно што волиш!

Тамара својим радом и искуством доприноси изградњи здравих и подстицајних окружења, нарочито за девојчице и жене.

Наша ноћашња гошћа је едукаторка, менторка и социјална предузетница са десетогодишњим искуством у пројектном менаџменту, неформалној едукацији и менторству. Заједно са Исидорoм и Јеленом, 2018. годинe основала је ИРИДУ, удружење које се залаже за равноправност у друштву у којем ће без насиља и жене и мушкарци живети и радити, остваривати своје циљеве и потенцијале и активно доприносити култури равноправности и ненасиља. ИРИДА је до сада успешно спровела бројне домаће и међународне пројекте. Настојећи да данашњим и будућим девојчицама пошаље снажну поруку и пружи подршку да могу и треба да раде оно што воле, ИРИДА оснива и фонд „Путевима девојчица”.

Тамара Бањац верује да би требало да радимо оно што волимо и што нам је важно. Зато у оквиру удружења развија менторски програм „Радим оно што волим”. У оквиру тог програма, она води, оснажује и подржава младе девојке у њиховом личном и професионалном развоју, економском осамостаљивању и развоју сопственог бизниса.

Путујући годинама по земљи и иностранству, Тамара је значајно обогатила своја искуства. Зато је ове, 2023. године, заједно са својим колегиницама из ИРИДЕ, почела да предузима прве кораке да се ово удружење развије у социјално предузеће чији је циљ пружање финансијске подршке девојчицама у ИТ образовању или неком другом занимању за које се обично каже да „није за девојчице””.

Ове ноћи са Тамаром причамо о изазовима који су јој се нашли на путу, о разноликим културама и вредновањима, о сновима који се остварују, о снази и жељи да и они мање видљиви сегменти друштва буду препознати, о искуствима која је стекла путујући Србијом и другим земљама. 

Слушамо се од поноћи и чекамо ваша питање и коментаре на друштвеним мрежама Радио Београда 202, као и на Вајбер и СМС сервису 064-0-202-200. 

Водитељка: Вања Мијин

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу