Читај ми!

Пут без путовања: Саша Мишић - „Одисеја хране – повратак на огњиште”

Кулинарски мајстор Саша Мишић рођен је 1973. године у Београду, али је одрастао у Немачкој, где се и школовао.

Прави је светски путник који је своја знања и вештине усавршавао широм наше планете – од немачке кухиње, преко француске, јапанске, кинеске, италијанске, до њему најважније - балканске. Познат је по кулинарским емисијама „Европска кухиња“, „Пут вина“, „Паклена кухиња“ и „Моја мама кува боље од твоје“.

Свестраност своје личности открива у књизи коју је написао, а коју је назвао „Одисеја хране: повратак на огњиште!” Саша је и кувар, и витез, и хаџија, и бајкер, и становник „рајске баште“, а приде и исцртава путеве хране. Да не заборавимо – он је и отац осморо деце!

Кулинарство је учио од светских мајстора. У Србију је донео пун пртљаг знања и звања, али је морао да крене све из почетка – као обичан кувар. То га није спречило да остане овде, развија и популаризује вештине кувања и угоститељства.

Саша нам ове ноћи прича о својим почецима, старим начинима обраде намирница и обедовања. И док будемо „путовали” по разним кухињама, откриће нам целу једну лепезу живота на Балкану.

Будите и ви део овог кулинарског путовања, а за сва питања ту је наш добро познат број Вајбер и СМС сервиса: 064-0-202-200 СМС или Вајбер. Чекамо вас!

Водитељка: Вања Мијин

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом