Државна матура – какав је план?

Ово питање већ више од годину дана средњошколци постављају Министарству просвете, јер је за неколико месеци најављено пилот полагање обједињене мале матуре и пријемних испита за факултете.

Међутим, након пробних полагања државне матуре и лоших резултата, захтева факултета да ипак постоји неки вид пријемног испита, неодговорених питања у вези са начином организовања система државне матуре, ученици средњих школа покренули су петицију у којој траже да се државна матура врати у процес оптимизације.
Лука Бабић из Ученичког парламента Треће београдске гимназије причао је за Двестадвојку о покретању неформалне иницијативе „И ми се питамо” којој је циљ повезивање професора средњих школа и високообразовних установа са ученицима ради боље комуникације са ресорним министарством и могућности да се сва проблематика око државне матуре реши на најбољи могући начин. О овој теми слушате у првом сату емисије.
Од 14 часова слушамо синглове и песме са албума које су објављене на данашњи датум, или оне које подсећају на рођендане музичара. Ту је и пола сата музике из Србије и региона, слушаћемо и приче о познатим песмама, али и оне које су тренутни хит. Пратимо и гужве у саобраћају и друге актуелности.

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено