Читај ми!

Пут без путовања: Језеро Ладога и град Питкеранта

Ноћас вас водимо на пут у пределе којих нема у туристичким понудама, који су тајновити, магични, опасни, готово неистражени.

Идемо до једне од чланица Руске Федерације, која се налази на северозападу уз границу са Финском. Реч је о Републици Карелији, о граду који се зове Питкеранта и о језеру Ладога. Непрегледне шуме, загонетни народи који су у прошлости живели на овом простору, а онда нестали и иза себе оставили само нејасне приче и легенде, један од најстаријих православних манастира до којег се може стићи само преко језера Ладога за које кажу да је највеће слатководно језерo у Европи - то су само неке од мистичних тема ове ноћи. О својим истраживањима ових крајева у које је мало ко крочио, прича нам изузетно занимљив гост - Миодраг Лакић Лаки.

Овај рођени Земунац је ронилачки инструктор и председник спортско-рекреативог клуба Српска Жандармерија, али то није све. Он је и грађевински инжењер, и скипер за једрилице, и аутор и сниматељ подводних филмова, и сликар... „Воде ме воде” - тако је у фебруару ове године поручио својом изложбом слика, а тако описује себе и пред ноћашње гостовање на Двестадвојци. Миодраг Лакић је и аутор путописа и награђених кратких филмова снимљених на локацијама у Србији и широм света. Снимао је бројне чудесне призоре - од потопљених бродова у Дунаву, преко фантастичних кадрова на Куби, у Турској, Египту, на Тајланду, Канарским острвима и још једном тајанственом острву у Атлантском океану, па до мало познатих крајева Русије.

Крените и ви са нама ове ноћи на необичан пут којим ће нас повести Миодраг Лакић. Уколико желите да поделите неке мисли о путовањима са нама или да нешто питате нашег госта, ту је наш добро познат Вајбер и СМС сервис 064-0-202-200.

Слушамо се тачно од поноћи.

Водитељка: Вања Мијин

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво