Сваштара

„Ваљевски џез фестивал” одржава се и ове године и тим поводом разговарамо са уметничким директором фестифала и фронтменом бенда „Неверне бебе”, Миланом Ђурђевићем.

Са гостом причамо о програму овогодишњег фестивала и о томе зашто многи прогнозирају да ће бити најбољи и најпосећенији до сад. Такође, матични бенд нашег госта ове године слави свој јубилеј, што ће такође бити једна од тема рубрике „202 повода" коју води колега Ненад Кузмић.

Смотра народног стваралаштва „Хомољски мотиви" одржава се 51. пут ове године. Манифестација почиње 25. маја и траје до 2. јуна а локација је Кучево. Овогодишњи програм садржи доста активности које се баве народним знањем и веровањима, промоције књига, уличне трке, музичке активности, изложбе и много тога још што ће нам приближити представник организатора, Нена Гордић.

Лето на Ади - омиљeна је синтагма Београђана и свих оних који се током сунчаних месеци бар једном затекну у нашем граду. Многи Београђани имају обичај да отпочну сезону купања на своју руку, и пре званичног почетка. Да ли су неки већ дошли на ту идеју и који нас све садржају чекају на Ади овога лета, приближиће нам колега Петар Протић.

Где „Џа или бу" концертно прослављају свој 31. рођендан, где ће свирати будимпештански „Linkin Park Tribute Band", у ком клубу се наставља Којотова промотивна „Sevengreen" турнеја - откривамо у рубрици „Пази, свира се", колеге Владимира Тодоровића.

Вероватно не постоји домаћинство у којем алуминијумска фолија није у свакодневној употреби. Најчешће је користимо за паковање и печење хране. Ређе размишљамо о томе да ли може да буде штетна. Стручна мишљења на ову тему су опречна. Поједини научници тврде да је алуминијумска фолија штетнија него што се некада веровало, јер помоћу ње у организам уносимо алуминијум у количинама већим од дозвољених. Ми вам дајемо разлоге за и против алуфолије и на који начин не би требало да је користимо. Припремила Весна Парезановић Алексић.

У рубрици „Много смо најјачи" чућете разговор са атлетичарком Милицом Гардашевић, шампионком Европе у скоку у даљ до 20 година, који је забележила Вања Савић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво