Сваштара

„Маглич фест“ се дешава и ове године, на истоименој средњевековној тврђави у режији „Туристичке организације Краљева“.

Тим поводом били смо на представљању овогодишње „понуде феста”. Биће спектакуларних борби витезова, моћи ће да се виде радионице средњевековног оружја и оклопа, а биће и средњовековне музике и занимљивих етно група. Када, ко ће све доћи, и шта ће још моћи да се види, сазнаћемо од колегинице Милице Ђилас у „202 повода".

„Биткоин Асоцијације Србије" организује 4. маја едукацију, за све који се интересују за тренутно стање модерног финансијског пословања, кроз призму биткоина и блокчејна. Два дана касније, 6.маја, иста Асоцијација ће организовати и своју другу годишњу конференцију, у Дому омладине Београда. Биткоин, криптовалуту и могућности пословања њоме код нас, приближиће нам колега Петар Протић у разговору са представницом организације Соњом Ђуровић.

BELDOCS - Међународни фестивал документарног филма почиње 7. маја, са циљем да промовише документаристичку делатност филмских стваралаца. На фестивалу ће се приказати преко 100 филмова, кроз 14 селекција. Шта је највише заступљено од филмова и одакле највише долазе испричаће нам селектор фестивала Игор Станојевић, режисер.

Хокејашка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на недавно одржаном Светском првенству Друге дивизије А групе у холандском Тилбургу. Марко Драговић је најмлађи међу сениорима који је кроз камп тренинг осетио шта значи играти за А селекцију. О својим почецима и надањима у рубрици „Много смо најјачи" разговарао је са колегиницом Вањом Савић.

Да ли патите од орторексије? У питању је болест која је настала као парадокс модерног друштва у којем постоје људи који претерују са здравом исхраном. Медији спекулишу да је жртва ове појаве и прослављени тенисер Новак Ђоковић а шта је орторексија тачно, и како наћи праву меру здравља и хеднонизма, прича нам, у рубрици „Да си жив и здрав" колегиница Дејана Јочовић.

Иако није доба немог филма, у петак можете да присуствујете живом извођењу музике за кратка остварења нове српске анимације! То је само један од концерата предвиђених за 4. мај, о којима говоримо у рубрици Владимира Тодоровића „Пази, свира се"!

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво