Сваштара

Награда „Радмила Видак” Душици Мијатовић и Светиславу Вуковићу

„Радио Телевизија Србије” установила је награду „Радмила Видак” 2014. године, у циљу промовисања лепоте говора, а награда носи име првог лектора РТС-а. Овогодишњи леуреати су Душица Мијатовић и Светислав Вуковић, који су избор жирија на чијем је челу био Владо Ђукановић. Поред председника жирија, на свечаности ће говорити и главни и одговорни уредник „Радио Београда 2" Радоман Кањевац и ВД директора телевизије Илија Церовић, док ће награду уручити генерални директор РТС-а, Драган Бујошевић. Додела награде одржава се у Каменој сали Радио Београда са почетком у 12 сати, а атмосферу са доделе уживо ће нам пренети колегиница Вања Савић.

„Пролећни фестивал здравља" под слоганом „За здраво потомство" одржава се, по 17. пут, у Дому Војске Србије. Посетиоци ће без здравствене књижице и чекања, моћи да провере своје здравље, чују предавања из области медицине и посаветују се са здравственим стручњацима. Учествују домови здравља, државне и приватне ординације, болнице и апотеке, фармацеутске куће, фитнес, велнес и бањски центри, удружења пацијената као и сви они који се баве здравом исхраном и козметиком. Здравствени радници ће моћи бесплатно да присуствују акредитованим предавањима и добију бодове за обнављање лиценце. За малишане ће бити организован „Дечији кутак" и „Болница за медведиће", где деца могу да донесу омиљене играчке на „прегледе", да разговарају са медицинарима и студентима и разбију страх од „белих мантила". Детаљније о томе прича нам са лица места колегиница Вања Савић.

Драган Младеновић, некадашњи фудбалер „Црвене звезде", који је свој печат оставио и на фудбалским теренима Европе и Азије, своје искуство већ годинама преноси младим нараштајима фудбалског клуба Црвена звезда. О својој каријери и успесима за „Много смо најјачи" причао је са мр Биљана Шујдовић.

У петак ће београдски академци у Студентском граду слушати Гилета и Меџик буш, док ће „Канда, Коџа и Небојша" наступити у центру за културу у Ковину, а босанско-херцеговачки „Зостер" гостује у Новом Саду. Ко је још довољно храбар да одржи концерт у петак 13. априла, сазнаћете у рубрици Владимира Тодоровића „Пази, свира се". Нешто после 13 часова, чућете и најаву за данашњу свирку Blomqvista I Saiza, и концерт Мањифика у недељу - а поделићемо и улазнице.

Ако желите да своју везу са неким одведете даље од првог састанка, заборавите на сапун, колоњску воду и парфем - пустите феромоне да раде свој посао. Тако бар говоре актуелна истраживања на тему односа мириса и осећања, што је тема данашње рубрике „Да си жив и здрав", коју је припремила колегиница Дејана Јочовић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво