Широм затворених очију

Исхрана војске у Србији током 19. и почетком 20. века

Циљ нам је да укажемо на детаље који се увек представљају као споредни, а заправо су од суштинског значаја за функционисање војске. Гост и саговорник у емисији биће нам др Милић Милићевић, историчар и аутор књиге Војничка кухиња. Представићемо како је изгледала исхрана војника у време Првог и Другог устанка, како је то изгледало у време Кнежевине, а како у време Краљевине Србије. Потрудићемо се да укажемо на што више детаља, од ценовника војничких оброка, до реда у кујни. Настојаћемо да у посебним блоковима предочимо слушаоцима рецепте по којима су припремана јела за војнике - како се кувао „зрео пасуљ", а како црвени патлиџани са пиринчем или кромпиром.

Аутор и водитељ: Дејан Булајић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом