Сваштара

Од поднева - Јосипа Лисац!

Прославу јубилеја - 50 година каријере почела је концертом у Београду пре годину дана - данас је овде и завршава.

„Радујем се сусрету са неким новим, али и старим пријатељима, да поделимо љубав још једном", каже музичка дива. У „202 повода" емитујемо део интервјуа који је Јосипа дала чувеном српском рок-новинару, Пеци Поповићу. Припремила Ружица Врховац.

Историјски музеј Србије је прва наша установа културе која је отворила своја врата - тачније, прилагодила улаз особама које се отежано крећу. Пуштена је у рад платформа за особе са инвалидитетом, а детаље ћете сазнати од наше репортерке Марине Зец.

Светска тема број један - Зимске Олимпијске игре у Јужној Кореји, нашим представницима неће бити прави полигон за доказивање, између осталог и зато што за овај спорт немамо одговарајуће временске услове. Како изгледа тренирање скијања у земљи у којој има око 60 снежних дана годишње,  открива генерални секретар скијашког савеза Србије Милан Божић, присећајући се својих такмичарских дана. Забележио, Дејан Булајић.

Упознаћемо и Ану Стефановић, пијанисткињу, певачицу и композиторку, нашу представницу на Славјанском базару у Белорусији. Ана свира клавир од своје четврте године, Факултет музичке уметности уписала је са 15, дипломирала са 19 година, магистрирала је и тренутно завршава Специјалистичке студије. Нашу земљу је већ представљала на бројним такмичењима у иностранству и добитница је престижних награда.

Једна мудрост каже да никада нисмо потпуно обучени без осмеха. А ко не воли правилно распоређене, беле и здраве зубе? И није ту само реч о естетици, већ пре свега о здрављу. Данас вам Весна Парезановић Алексић у рубрици „Да си жив и здрав”, скреће пажњу на оно мање познато - навике, чак и неке здраве које штете зубима, а да тога нисмо свесни.

А једна новостечена навика обележава данашњи дан: Дан заљубљених. У рубрици „Квака” Драгутина Роквића, добићете савете за креативно даривање и прославу овог дана, за све узрасте.

Водитељ Душица Мијатовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво