Сваштара

''Кристали'' у 202 повода

Култни албум групе "Кристали", "Долина љубави" слави двадесети рођендан а на журку сте позвани сви, 15. децембра у сали Американа Дома омладине. Очекује вас извођење свих песама са албума, који ових дана доживљава и свечано реиздање. Лидер "Кристала", Дејан Гвозден истиче да је у имену бенда садржана њихова филозофија тога да све треба да буде јасно и оштро а да ли ће и концерт бити такав сазнајте у "202 повода" које данас води колега Милош Поповић.

Изложба "50 година концертне рок фотографије у Србији" отворена је у галерији "Прозор". Поставка обухвата 100 фотографија 25 аутора различитих генерација који су дали значајан допринос промовисању рокенрола и концертне рок фотографије. На изложби се могу видети фотографије са прве Гитаријаде одржане на Сајму у Београду 1966. године, са "Хајдучке чесме" 1977. године, са "Бум" фестивала у Новом Саду 1978. као и са првог концерта иностраног панк бенда у Србији одржаног 1980. године у Хали Пинки, са првог "БРОФ" фестивала 1981. године, са Зајечарске гитаријаде и "Егзита". Поставка ће моћи да се погледа до 17. децембра а о свему томе детаљније колегиница Вања Стаменковић.
Колико значаја придајемо прошлости? Стара је изрека да је историја учитељица живота али да ли постоји опасност да ако се превише бавимо прошлошћу почнемо и да живимо у њој, без снаге да се вратимо у реалност? У сваком случају, прошлост не можемо да променимо али из ње можемо да извучемо поуке и о томе нам у рубрици "Мода 202" прича колегиница Оливера Перић.
Да ли сте чули да у Бразилу, кловн који је својевремено постао политичар сад планира да се врати свом старом занату, јер је политика изгледа превелики циркус и за једног професионалног кловна. Ако буде долазио у Србију саветујемо му да пази како хода, јер се планира нови закон који ће кажњавати чак и за ходање у пијаном стању. И даље је жељан да нас отрезни својом сатиром Драгутин Роквић у рубрици "Квака 202".
Јованка Божић је песникиња из Ваљева. На чувеном интернационалном хаику такмичењу "Кусумакура" који се традиционално одржава у Јапану, постојбини хаику поезије, освојила је другу награду. Добитник је бројних домаћих и међународних признања за прозу и поезију. Ове године добила је и прву награду на хаику конкурсу у Хрватској. Поред поезије, бави се и сликањем. До сада је имала бројне самосталне изложбе у земљи и иностранству. О својим успесима говориће у рубрици "Амбасадор Србије", коју је припремила колегиница Слађана Савић.
Циклус ''Божићно-новогодишњи концерти" чине програми којима се обележавају празници од Божића по грегоријанском календару, затим Нове године потом и Божића и Нове године по јулијанском календару. Манифестација се дешава у организацији Музичке омладине Новог Сада, која настоји да улепша својим суграђанима празнични период од половине децембра до половине јануара, али и да обогати уметничку понуду града. Детаљније о томе у последњем сату Сваштаре.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво