Визија

Теме: Боравишни музеј "Yugodom" и женски споменари из прошлости

Домаћи дизајнери поново привлаче пажњу међународне јавности о чему говори ангажман дизајнера Мариа Милаковића у домену ''ретро-дизајна''. Наиме, Милаковић је осмислио јединствен боравишни музеј "Yugodom" - стан опремљен намештајем и покућством направљеним у бившој Југославији, али и удобан простор за оне који проведу неколико дана у Београду. Овакав омаж модерној СФРЈ и њеној кинематографији требало би да нас врати у ''лепши део прошлости''. Са аутором, који је управо дошао из Лос Анђелеса са конвенције ''Ер би-ен-бија'' (Airbnb) разговарао је Петар Протић.

Паралелно са овим, и домаћа архивистика бави се очувањем ''лепе прошлости''. Наиме, Завод за прочавање културног развитка посветио је пажњу споменарима, изузетно вредним документима прошлости, који су до сада остали на маргинама истраживања. У овом случају, женски споменари о којима причу доноси Дејана Јочовић, били су доказ еманципованости читавих генерација кроз чије записе је могуће сагледати друштво, моделе васпитања и образовања.

Кроз емисију води Јелена Кнежевић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века