Резултати претраге

Термин претраге: susretanja, Погодака: 235

17. 10. 2019.

Susretanja

Gošća emisije 'Susretanja' je violinistkinja Mina Mendelson, vanredni profesor na Katedri za gudačke instrumente na Fakultetu umetnosti u Nišu, sa kojom razgovaramo o predstojećem koncertu u Galeriji ARTGET.

20. 05. 2019.

Susretanja

U novom izdanju emisije 'Susretanja' najavljujemo aktuelne muzičke događaje i govorimo o predstojećem, šesnaestom po redu, 'Internacionalnom Čajkovski takmičenju' koje će okupiti 230 takmičara iz celog sveta.

27. 09. 2019.

Susretanja

U današnjoj emisiji predstavljamo festival „Todo Mundo”, koji počinje 29. septembra u Beogradu.

... Gosti emisije „Susretanja su Marija Vitas, koselektorka festivala, Stefan Sablić, član grupe ...

06. 05. 2019.

Susretanja

Opera Sankt-Peterburga, jedno od najboljih i najnagrađivanijih muzičkih pozorišta u Rusiji i van njenih granica, gostovaće 8. maja u Narodnom pozorištu u Beogradu, a 10. maja na sceni Opere i teatra 'Madlenianum' . Pred srpskom publikom biće izvedene dve predstave nagrađene najvišom pozorišnom nagradom Sankt-Peterburga 'Zlatni sofit' u režiji nacionalnog umetnika Jurija Aleksandrova- 'Lovci bisera' Žorza Bizea i 'Faust' Šarla Gunoa.

... Gost emisije Susretanja je osnivač i stalni umetnički rukovodilac teatra, nacionalni umetnik ...

22. 11. 2019.

Susretanja

Tema današnje emisije je kontrabas, a kako ovaj instrument zvuči na solističkom koncertnom podijumu, prošle srede, publici Gvarnerijusa, predstavio je kontrabasista Ljubinko Lazić. Ovaj umetnik je i gost 'Susretanja'.

01. 11. 2019.

Susretanja

Sutra uveče, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, premijerno će biti izvedena opera 'Faust' Šarla Gunoa. Tim povodom gosti emisije 'Susretanja' su reditelj Aleksandar Nikolić i koreograf Aleksandar Saša Ilić.

04. 10. 2019.

Susretanja

Danas u Beogradu počinje 28. Međunarodna tribina kompozitora, a u nedelju će svečano biti otvoren 51. BEMUS. Za današnja „Susretanja” govore Stjepko Gut i flautista Ljubiša Jovanović. Tokom emisije najavićemo i aktuelne muzičke događaje za naredni vikend.

18. 06. 2019.

Susretanja

Drugi festivalski dan 6. Međunarodnog festivala duhovne muzike 'Muzički edikt' publici je predstavio interesantne umetnike. Zvezda večeri bio je visokoprepodobni arhimandrit Nikodimos Kabarnos, jedan od najčuvenijih pojaca vizantijske muzike, koji je i gost današnjih 'Susretanja'.

10. 06. 2019.

Susretanja

U novom izdanju emisije 'Susretanja' najavljujemo aktuelne muzičke događaje, govorimo o koncertu sa delima ruskog kompozitora Valerija Gavrilina, koja se do sada nisu izvodila u Beogradu i preslušavamo muzička izdanja koja su, po rečima kritičara, obeležila prethodni mesec.

04. 06. 2019.

Susretanja

'Somborske muzičke svečanosti', jedan od nastarijih muzičkih festivala u Srbiji, i ove godine okuplja interesantne umetnike. U današnjoj emisiji, koju realizujemo iz Sombora, za 'Susretanja' govore pijanista Aleksandar Madžar i klarinetista Mate Bekavac.

23. 05. 2019.

Susretanja

Gost emisije 'Susretanja' je mladi umetnik, tenor Stevan Karanac, koji uspešnu karijeru gradi na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, Pfeferberg Teatra u Berlinu, u Operi Panonika u Osijeku, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i Narodnom pozorištu u Sarajevu.

28. 02. 2019.

Susretanja

Gosti današnjeg emisije 'Susretanja', pijanisti Jelena Đajić i Miloš Pavlović, nastupiće u klavirskom duu u galeriji ARTGET Kulturnog centra Beograda tumačeći kompozicije dvojice srpskih kompozitora, Svetislava Božića i Vladimira Tošića.

28. 01. 2019.

Susretanja

Danas će na beogradskim koncertnim podijumima biti dan kamerne muzike. Očekuje nas ukupno 4 koncerta na različitim lokacijama.

... U emisiji Susretanja slušaćemo i odabrane kompozicije Korngolda, Betovena, Borodina i Šumana a sam ...

12. 11. 2019.

Susretanja

Naša eminentna pijanistkinja Natalija Mladenović održaće resital u Galeriji Kolarčeve zadužbine sa delima Frederika Šopena a mladi pijanista i kompozitor Stanko Simić u Beogradskoj filharmoniji predstaviće dela srpskih kompozitora: Trajkovića, Mokranjca, Latinčića kao i svoje autorske kompozicije. Natalija Mladenović i Stanko Simić su gosti emisije 'Susretanja'.

05. 06. 2019.

Susretanja

Klavirski duo „Barabar“ koji čine Jasmina Raković i Ružica Gojković, nastao je 2016. godine. Iskustvo sviranja u različitim kamernim sastavima, a posebno u klavirskom duu, koje su sticale u okviru obrazovanja, iskoristile su za rad u ovom sastavu.

... Italiji u kategoriji za dva klavira. Jasmina i Ružica su gošće današnje emisije Susretanja. Autor i voditelj je Tea Dimitrijević. ...

03. 06. 2019.

Susretanja

Prošle subote u Somboru su otvorene 'Somborske muzičke svečanosti', jedan od najstarijih muzičkih festivala u Srbiji. Na koncertu pod nazivom 'Krojači vlastite sreće' izvedena su dva interesantna muzičko-scenska dela, 'Pozivnica u dvorac' Fransisa Pulanka i 'Priča o vojniku' Igora Stravinskog.

... U emisiji Susretanja, koja se realizuje iz Sombora, gosti će biti Mihajlo Zurković, umetnički ...

23. 12. 2019.

Susretanja

Muzička škola 'Mokranjac' iz Beograda ove godine obeležava 120 godina postojanja. Najuspešniji učenici predstavili su se nizom koncerata, a danas najavljujemo koncert profesora.

18. 12. 2019.

Susretanja

Danas se temama i muzikom vraćamo na koncert ansambla 'Temenos', koji je početkom decembra nastupio u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine. Na koncertu, koji nosi naziv 'Dijalog vremena' izvedena su dela francuskih kompozitora 18. i 20. veka. Gost emisije je Milan Popović, pijanista i čembalista, član ansambla.

17. 12. 2019.

Susretanja

Tokom prethodne nedelje Simfonijski orkestar FMU održao je zapažene koncerte u Italiji i Sloveniji izvodeći dela Hristića, Šostakoviča i Čajkovskog.  Kao solista sa orkestrom je nastupio naš današnji gost, violinista Dragan Sredojević.

16. 12. 2019.

Susretanja

U izdanju izdavačke kuće 'Orphee Classics' nedavno je izašao kompakt disk na kome je objavljen ciklus solo pesama kompozitora Sergeja Bortkeviča. Dela ovog malo poznatog stvaraoca nedavno su otkrivena, a solo pesme na koncertima promivisali su bariton Kšištof Šumanjski i pijanistkinja Bojana Dimković.