Miloš Simonović gradonačelnik Niša

Odbornici Skupštine Niša izabrali su većinom glasova funkcionera Demokratske stranke Miloša Simonovića za gradonačelnika Niša. Za Simonovića je glasala skupštinska većina koju čine stranke oko DS i SPS kao i G17 plus.

Za gradonačelnika Niša Simonovića, njegovog zamenika Nađu Marković, kao i za članove Gradskog veća glasalo je 34 odbornika.

Protiv je bilo 20 odbornika, tri listića su bila nevažeća, dok je četiri listića bilo  neiskorišćeno.

U prvom obraćanju odbornicima novog saziva, Simonović je poručio da će ciljevi nove gradske vlasti biti brži ekonomski razvoj Niša, otvaranje 10.000 novih radnih mesta i stvaranje uslova za bolji život građana.

Simonović je precizirao da će grad nastojati da realizuje kapitalne razvojne projekte, kao što su izmeštanje pruge Niš-Dimitrovgrad iz gradskog jezgra, proširenje Aerodroma "Konstantin Veliki", izgradnja sportsko-rekreativnog centra "Ženeva" u Niškoj Banji, eko-centra i sajmišta, i nastavak gasifikacije.

"Polazeći od svojih interesa, Niš treba da se promoviše u regionalni ekonomski, univerzitetski, kulturni centar jugoistočne Srbije", kazao je Simonović.

On je naglasio da će se gradska vlast truditi da stvori povoljnije uslove za značajniji dolazak domaćih i stranih investitora i dodao da će se za nove projekte obezbediti 230 hektara građevinskog zemljišta.

Simonović je, takođe, najavio bolju saradnju s republičkim i evropskim institucijama od značaja za svestrani razvoj grada.

Simonović je rođen 31. maja 1973. godine u Nišu. Magistar je mašinstva i zaposlen je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu, kao asistent.

Član je Demokratske stranke od 1993. godine, a takođe je i predsednik Gradskog odbora DS u Nišu i poslanik DS u Skupštini Srbije. 

Bio je član Protestnog odbora Univerziteta u Nišu tokom Studentskog protesta 1996/1997. godine i učesnik svih protesta od 1992. do 2000. godine. 

Povezane vesti:

Izabran predsednik Skupštine Niša

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво