Sećanje na stradale u Novom Pazaru

Polaganjem cveća i paljenjem sveća u Novom Pazaru obeležena godišnjica pogibije 11 civila u NATO bombardovanju. Najmlađa žrtva bio je dvogodišnji Marko Simić, koji je stradao u naručju svog oca.

Predstavnici lokalne samouprave, Vojske Srbije i porodica nastradalih položili su vence na spomen obeležje 11 građana Novog Pazara, koji su pre deset godina, tačno u 13:25, poginuli u NATO agresiji.

Projektil je pogodio stambenu zgradu u ulici Stevana Nemanje u Novom Pazaru. Najmlađa žrtva bio je dvogodišnji Marko Simić, koji je stradao u naručju svog oca Vladana.

Sa skupa je poručeno da će ovaj dan zauvek ostati u sećanju svih građana Novog Pazara.

"U jednom danu smo izgubili 11 naših sugrađana. Mi zaista ni kao ljudi, ni kao političari ne možemo da se ne setimo toga. Mislim da će to biti poslednji put da se nešto tako desi, jer strašno je izgubiti u jednom danu 11 sugrađana koji su potpuno nevino stradali", rekao je gradonačelnik Mirsad Đerlek.

Sa skupa je inicirano da zgrada vrtića "Naše dete", koja se nalazi preko puta mesta pogibije, dobije ime stradalog dečaka Marka Simića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво