Читај ми!

Dačić: ZSO ostaje glavna tačka svih naših dogovora o Kosovu i Metohiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Zajednica srpskih opština ostaje glavna tačka svih naših dogovora o Kosovu i Metohiji i da ona mora da bude formirana, i to po dogovorenim principima, iza kojih stoje potpisi tri strane.

"U Briselskom sporazumu iz 2013. godine je jasno napisano šta je ZSO, to je još detaljnije regulisano u sporazumu 2015. a potpisali smo ga, jer je on dobar za našu zajednicu na KiM, rekao je Ivica Dačić za Politiku.

Ocenjuje da sporazum nije idealan, ali da je u uslovima u kojima smo pregovarali o njemu, to  maksimum koji smo mogli da izdejstvujemo.

"To su sporazumi koji daju našem stanovništvu u ruke sve poluge upravljanja, od ekonomije, razvoja, obrazovanja, zdravstva, pa do bezbednosti i policije", rekao je ministar.

Naveo je da su ovi sporazumi kruna učešća naše države u dijalogu, uz posredovanje Evropske unije, koja se i sama obavezala da će potpisano biti primenjeno.

Prema njegovoj oceni, nikada nije postojao razlog da se sporazum ne primeni, osim upornog odbijanja Prištine da ga sprovede i neograničene tolerancije zapadnih posrednika prema njihovoj destrukciji.

"ZSO ostaje glavna tačka svih naših dogovora o Kosovu i Metohiji", naglasio je Dačić i dodao da ona mora da bude formirana, i to po dogovorenim principima, iza kojih stoje potpisi tri strane.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво