Читај ми!

Vučić o dogovoru u Briselu: Sačuvali smo mir za naš narod, ostaje još jedan uslov

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je zadovoljan ishodom dogovora u Briselu, kao i time što smo sačuvali mir za naš narod. Ističe da je jedan uslov ispunjen, a da preostaje formiranje Zajednice srpskih opština. Istakao je da su na sastanku sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i sa srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović konkretizovali ideju o izgradnji memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini – Jasenovac. Bićemo spremni da uložimo desetine miliona evra, rekao je Vučić i dodao da je to jedna od najvažnijih stvari koje treba zajednički da uradimo. Predstoje veliki izazovi, želim da doprinesem da odnosi u BiH budu bolji i da se bolje razumemo, poručuje Željka Cvijanović. Međunarodni faktor dodatno pritiska Srbiju i RS, istakao Milorad Dodik.

Posle višesatnih pregovora u Briselu, kasno sinoć postignut je dogovor Beograda i Prištine o tablicama. Dogovoreno je da će Beograd prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova na KiM, dok će Priština obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila, saopštio je visoki predstavnik za spoljnu politiku EU Žozep Borelj.

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić razgovarao je jutros sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i sa srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво