Читај ми!

Fon der Lajen u Nišu: Podrška Srbiji od 165 miliona evra zbog energetske krize; Vučić: Umemo da cenimo pomoć EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen obišli su radove na izgradnji gasnog interkonektora Srbija – Bugarska u blizini Niške Banje, koji bi trebalo da bude završen do septembra 2023. godine. Predsednica Evropske komisije pozvala je Srbiju da se pridruži EU u zajedničkoj nabavci gasa i najavila 165 miliona evra trenutne budžetske podrške. To je za nas ogroman novac, umemo da cenimo podršku EU, rekao je predsednik Vučić, koji je sa Ursulom fon der Lajen razgovarao i večeras u Beogradu.

Aleksandar Vučić i Ursula Fon der Lajen obišli su radove na gradilištu gasnog interkonektora u mestu Jelašnica, u okviru njene posete Zapadnom Balkanu.

Predsednik Srbije prethodno je dočekao predsednicu Evropske komisije na niškom aerodromu "Konstantin Veliki".

"Drago mi je što ću danas, zajedno sa Ursulom fon der Lajen obići radove na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske, projekta od izuzetne važnosti ne samo za našu zemlju, već i ceo region Zapadnog Balkana i Evropu", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik Srbije i predsednica Evropske komisije razgovarali su kasnije i u Beogradu, gde se Ursula fon der Lajen sastala i sa premijerkom Anom Brnabić.

Ursula fon der Lajen je zapadnobalkansku turneju započela 26. oktobra posetom Severnoj Makedoniji, odakle je poručila da je EU pripremila paket podrške za ceo Zapadni Balkan kako bi mu pomogla u suočavanju sa energetskom krizom.

Posle Skoplja, predsednica Evropske komisije boravila je u Prištini, a zatim i u Tirani. Iz Albanije je otišla u Sarajevo, a sada stigla u Srbiju. Posetu regionu, završava sutra, 29. oktobra u Podgorici.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи