Читај ми!

Kurti: Prvog avgusta počinje primena odluke o srpskim dokumentima

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković sazvao je za 14.30 sati vanrednu konferenciju za novinare nakon najave premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da će od ponedeljka početi primena odluke o srpskim dokumentima i tablicama. Kurti je ponovo pozvao Srbe na preregistraciju automobila i objavio da su nadležne institucije izvršile neophodne pravne i logističke pripreme.

Aljbin Kurti se na srpskom jeziku obratio Srbima na Kosovu i Metohiji povodom odluke vlade u Prištini da od 1. avgusta izdaje potvrde za građane koji poseduju dokumenta Srbije i da počne preregistracija automobila sa srpskim tablicama.

Kurti je u video obraćanju objavljenom na svom Fejsbuk profilu rekao da su nadležne institucije izvršile neophodne pravne i logističke pripreme i da će pomoći Srbima na KiM u procesu preregistracije.

Poručio je Srbima da potez Prištine shvate kao zaštitu njihovih prava.

"Ovo što mi počinjemo od prvog avgusta, Srbija je počela da sprovodi pre 11 godina", rekao je Kurti i zatražio od građana poverenje i volju da se završi proces registracije.

Beograd se protivi odluci Prištine o srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da je to direktan udar na sve Srbe i južno i severno od Ibra.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво