Читај ми!

Odbornici Skupštine grada biraju gradonačelnika Beograda

U toku je sednica Skupštine grada Beograda na kojoj će biti izabran novi, 68. gradonačelnik, a kandidat za tu funkciju je prvi na listi "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve", Aleksandar Šapić.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević za novog gradonačelnika Beograda predložio je Aleksandra Šapića, koji je zatim odbornicima predstavio svoj tim, zamenicu gradonačelnika i 13 članova Gradskog veća.

Obrazlažući predlog, Nikodijević je rekao da je Šapić bio jedan od najuspešnijih srpskih sportista svih vremena, ali da ga za funkciju gradonačelnika najviše preporučuju činjenice da je tri puta bio biran za predsednika opštine Novi Beograd, te da je bio prvi na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", koja je dobila najviše glasova na izborima.

"Njegov program na opštini Novi Beograd je neposredna komunikacija sa građanima i posvećenost rešavanju problema sa kojima se ljudi susreću na dnevnom nivou. Posebnu pažnju je posvetio starijim sugrađanima, kao i podsticanju najmlađih da se bave sportom", naveo je Nikodijević.

Govoreći o Vesni Vidović, rekao je da je veliki deo karijere posvetila upravo onoj katergoriji kojoj je obećao da će se maksimalno posvetiti - a to su svi oni koja rade sa decom - vaspitači, nastvnici, sve koji se bave vasptavanjem i obrazovanjem dece.

Dodao je da ne zna koliko će biti u prilici da poboljšaju nihova materijalna primanja a da će učiniti sve da im vrate dostojanstvo. 

"To će biti jedan od njenih prvih zadatak maksimalno ću joj pomagati da svima koji rade sa našom decom, sa kojima ona ne tako retko provode i više vremena nego kod kuće učinimo sve da se osete dostojanstvenijim, da im pomognemo i finansijski", rekao je Šapić.

Za članove Gradskog veća predložio je Miloša Dangubića, Zorana Adamovića, Stevu Marušića, Gorana Spasojevića, Borisa Bursaća, Vuka Mirčetića, Aleksandru Čamagić, Mariju Leković, Nebojšu Petrovića, Ružicu Belanović, Igroa Mušića, Violetu Filip I Slobodana Šolevića.

Nakon kratke pauze počela je rasprava o kadnidatima za čelne gradske funkcije. 

Odbornici će se o tome izjasniti tajnim glasanjem.

Usvojena ostavka Vesića

Prethodno su usvojene ostavke šestoro odbornika iz opozicionog i vladajućeg bloka.

Ostavke su podneli predstavnik izborne liste koalicije "Moramo" Robert Kozma, predstavnici izborne liste Srpske stranke Zavetnici Dušan Stojiljković i Mladen Kočica i predstavnik izborne liste koalicije okupljene oko Stranke slobode i pravde, Vladeta Janković.

Uvažene su i ostavke predstavnika liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" Gorana Vesića i predstavnika liste koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije Radeta Baste.

Predsedništvo SNS je u četvrtak, većinom glasova, usvojilo predlog Gradskog odbora stranke uBeogradu da Šapić bude kandidat za gradonačelnika, a predlog za zamenika gradončelnika je Vesna Vidović, takođe iz redova naprednjaka.

"Dobili smo većinsku podršku građana Beograda na izborima, poverenje za sledeći mandat da vodimo dalje grad. Smatramo da će njih dvoje funkcionisati kao dobar tim", obrazložila je tada predlog stranke potpredsednica SNS-a Ana Brnabić.

Opozicione stranke u beogradskom parlamentu najavile su da neće podržati predlog da Šapić postane gradonačelnik.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара