Читај ми!

Aleksandar Šapić kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) većinom glasova usvojilo je predlog Gradskog odbora stranke u Beogradu da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika glavnog grada Srbije, saopštila je posle sednice potpredsednica naprednjaka Ana Brnabić.

Ana Brnabić je kazala da je na sednici Predsedništva najvažnija tačka bila izbor kandidata za gradonačelnika Beograda.

"Mogu da kažem sada i da je Predsedništvo SNS većinom glasova usvojilo predlog Gradskog odbora u Beogradu da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika. Sada ćemo zvanično uputiti predlog da se njegov izbor nađe na dnevnom redu Skupštine grada u ponedeljak", kazala je Brnabićeva.

Podsetila je da je Šapić bio prvi na listi za Beograd, a nosilac liste bio je Aleksandar Vučić.

"Dobili smo većinsku podršku građana Beograda na izborima, dobili poverenje za sledeći mandat da vodimo dalje Beograd. Naš predlog za gradonačelnika je Šapić. Predlog za zamenika gradonačelnika je Vesna Vidović iz SNS. Smatramo da će njih dvoje funkcionisati kao dobar tim", poručila je Brnabićeva.

Najavila je da su izvesne izmene u gradskom veću, sekretarijatima, ali da to dolazi kasnije na dnevni red.

"Očekujem da u gradu imamo dodatnu novu energiju, da započnemo nove projekte, završimo započete i ispunimo poverenje građana", naglasila je Brnabićeva.  

Gradski odbor SNS Beograda prethodno je jednoglasno doneo odluku da predloži Šapića za kandidata za gradonačelnika.

"Većina je donela odluku, nisu svi bili za Šapića"

Brnabićeva je istakla je da je većina članova Predsedništva stranke odlučila da kandidat za gradonačelnika Beograda bude Aleksandar Šapić, da nisu svi bili za, ali da su naprednjaci jedina stranka koja dozvoljava različito mišljenje.

Na pitanje da li je odluka da Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda doneta većinom ili jednoglasno, da li je neko bio protiv tog predloga, Brnabićeva je potvrdila da nisu svi bili za, te da je bilo različitih mišljenja.

"Jedina smo stranka koja dozvoljava različito mišljenje, koje može da se čuje. Ne izbacujemo te ljude, ne pravimo frakcije ili sto stranaka", dodala je.

Izrazila je uverenje da će nakon usvojenog predloga svi podržati kandidata i da od nove beogradske vlasti, na čelu sa Šapićem očekuje dodatnu, novu energiju.  

"Tim u Beogradu radiće u najboljem interesu građana"

Brnabićeva je izjavila da je potpuno uverena da će novi tim u glavnom gradu, predvođen kandidatom za gradonačelnika Aleksandrom Šapićem, raditi u najboljem interesu građana.

"Imamo pred nama ambiciozne projekte i sigurna sam da će Šapić i na sednici izneti plan o konretnim projektima, a jedan od najvažnijih je svakako metro, koji smo krenuli da gradimo", rekla je posle sednice Predsedništva SNS.

Podsetila je da je u planu i izgradnja Linijskog parka, najveća zelena parkovska površina, koja će se graditi i pored, kako je rekla, kritika na račun dosadašnje vlasti da ne posvećuje pažnju ekologiji.

Dodala je da se veliki broj projekata odnosi i na republički nivo, i da je u tom smislu važno da saradnja između Vlade i Grada Beograda bude dobra, da to budu ljudi koji pripadaju jednom timu kako bi se na najefikasniji način implementirali svi projekti.

"Izbor Nikodijevića znači nastavak koalicije sa SPS-om na beogradskom, ali ne i na republičkom nivou"

Izbor Nikole Nikodijevića znači nastavak koalicije sa Socijalističkom partijom Srbije na beogradskom nivou, ali se nikako ne vezuje i za nastavak koalicije na republičkom nivou, izjavila je Brnabićeva posle sednice.

Dodala je da u SNS nemaju problem sa novim izborima u Beogradu.

"Koalicije na republičkom nivou može biti, ali i ne mora da bude", rekla je Brnabić i pozvala se na reči predsednika SNS Aleksandra Vučića da neće nikoga moliti za odbornike.

Dodala je da u SNS nemaju problem sa novim izborima u Beogradu, zato što "imaju poverenje u rezultate koje su ostvarili".

"Aleksandar Šapić je bio jedini kandidat za gradonačelnika koga je predložio beogradski odbor SNS", rekla je Brnabićeva.

Nikola Nikodijević je izabran za predsednika Skupštine Beograda.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво