Читај ми!

Никодијевић поново на челу Скупштине Београда, кандидат СНС-а за градоначелника познат за 48 сати

Досадашњи председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић поново је, на конститутивној седници новог сазива, изабран већином гласова присутних одборника на ту функцију. Из СНС-а је речено да ће у наредних 48 сати саопштити име кандидата за градоначелника.

За поновни избор Никодијевића се на тајном гласању изјаснило свих 57 одборника који су гласали. Нису гласала 53 одборника.

Резултате гласања је саопштио одборник Тома Фила који је председавао данашњој конститутивној седници новог сазива градског парламента.

Никодијевић је захвалио на избору и позвао одборнике да буду конструктивни у раду, да се односе са уважавањем и поштовањем једни према другима и да дискутују о важним темама које се тичу бољег живота грађана.

"Сви грађани су једнаки, имају право на своје представике", рекао је Никодијевић који је преузео председавање седницом.

На седници су, претходно, верификовани мандати одборника Скупштине града Београда у новом сазиву.

Након тога, 56 одборника је предложило досадашњег председника градског парламента Николу Никодијевића за поновни избор на ту функцију.

Уочи гласања, Никодијевић, који је у претходна два сазива обављао функцију председника, поручио је да ће се нова градска власт борити за економски развој Београда и бољи животни стандард грађана.

"Борићемо се тако што ћемо економски да развијемо град и да омогућимо и запосленима у вртићима, школама, у социјалним службама и у јавним предузећима, у приватном сектору, да имају бољи животни стандард", рекао је Никодијевић на конститутивној седници градског парламента, уочи почетка гласања за председника парламента.

Представници одборничких група из коалиције "Уједињени за победу Београда" и "Морамо", као и Двери раније су најавили да неће учествовати у гласању за председника Скупштине града.

"Не желимо да дајемо легитимитет потенцијалним коалицијама за које грађани нису гласали на изборима", рекао је Милош Павловић из Народне странке и најавио да ће њени одборници формирати самосталну одборничку групу.

Самосталну групу формираће и одборници Демократске странке.

"Никола Никодијевић је био представник владајуће већине и у прошлом сазиву и оно што је радио, радио је у складу са политиком владајуће већине", рекао је Саша Михајловић из Демократске странке. 

Мирковић: СНС ће у наредних 48 сати саопштити име кандидата за градоначелника

Шеф одборничке групе "Александар Вучић - Заједно можемо све" у Скупштини града, Александар Мирковић изјавио је данас да ће СНС у наредних 48 сати саопштити име кандидата за градоначелника Београда.

Мирковић је у скупштини рекао да очекује да ће и сам избор градоначелника бити много пре истека законског рока.

Након конституисања Скупштине града, почео је да тече рок од 30 дана за избор градоначелника, који мора бити из редова одборника.

Скупштина града Београда има 110 одборничких места, а нови сазив чине СНС са 48 мандата, листа "Уједињени за победу Србије" са 26, коалиција "Морамо" са 13 мандата.

Осам мандата има СПС, седам одборника листа "Нада за Београд", а по четири мандата "Заветници" и коалиција око Двери. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво