Čitaj mi!

Zbog zabrane preleta neizvestan dolazak Lavrova, Vučić u Dnevniku RTS-a o poseti

Poseta šefa ruske diplomatije Beogradu Sergeja Lavrova, koja je planirana za danas, je neizvesna, nezvanično saznaje RTS. O tome će u Dnevniku u 19.30 govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je potvrđeno iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora nisu dale dozvolu za prelet aviona kojim bi Lavrov trebalo da doputuje u Beograd.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije potvrdilo je da Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora nisu dale dozvolu za prelet aviona ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je trebalo da boravi u Beogradu danas i sutra, javlja agencija Interfaks.

"Ti izveštaji su tačni", rekao je Interfaksu visokorangirani izvor u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Agencija navodi da je na precizirano pitanje da li je zbog toga poseta Lavrova Srbiji otkazana, diplomata primetio: "Naša diplomatija još nije ovladala sposobnošću teleportacije".

Istovremeno, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je za italijansku TV La7 da su susedne zemlje Srbije zatvorile vazdušni prostor za let aviona ministra Lavrova, a da Rusija, za razliku od EU, neće postavljati gvozdenu zavesu, prenosi RIA novosti.

Kako RTS nezvanično saznaje, poseta šefa ruske diplomatije Beogradu je neizvesna, a o tome će danas u Dnevniku RTS-a u 19.30 govoriti predsednik Vučić.

I premijerka Ana Brnabić rekla je juče da je situacija u vezi sa posetom Lavrova izuzetno komplikovana.

Predsednik Srbije sastao se oko 10 sati sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.