Читај ми!

Брнабићева: Ситуација у вези са посетом Лаврова изузетно компликована

Ситуација у вези са посетом руског министра спољних послова Сергеја Лаврова Београду изузетно је компликована оценила је председница Владе Ана Брнабић. У време када две стране не желе да разговарају, важно је да имате земљу у коју могу да дођу и шеф руске дипломатије и немачки канцелар, а то је каже Брнабићева тешка позиција али најисправнија могућа.

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да председник Александар Вучић тренутно ради на посети Сергеја Лаврова и има низ састанака са представницима Руске Федерације и Сједињених Америчких Држава, Немачке и Европске уније.

 

"Ситуација у вези са посетом Лаврова Србији изузетно је компликована. Невероватно је да је данас ситуација у Европи и свету таква да председник једне државе треба да се бави таквим стварима као што је логистика путовања министра спољних послова друге земље од које зависи да ли ће он доћи или неће", напоменула је Брнабићева.

Према њеним речима, та посета ставља Србију у изузетно тешку ситуацију, јер у овом тренутку у свету нико ни са ким не жели да разговара а још мање да чује икога.

"Када имате посету на тако високом нивоу, као што је посета министра спољних послова Руске Федерације, помислили бисте да су људи, посебно у кризним временима каква су данас, кад је свет на ивици трећег светског рата, заинтересовани да чују њихове позиције, колико год се не слагали са њима и мислили да су погрешне, да нису у складу с међународним правом. Не може се направити корак ка миру, ако се не разговара и ако се не чују обе стране", нагласила је Брнабићева.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво