Читај ми!

Predsednik Vučić sa šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministarkom spoljnih poslova Nemačke Analenom Berbok, koja boravi u Beogradu u okviru dvodnevne posete Zapadnom Balkanu.

Sastanku Aleksandra Vučića i Analene Berbok u zgradi Predsedništva Srbije prisustvuju ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, nedavno imenovani specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

Posle sastanka, Vučić i Berbokova obratiće se medijima.

Analenu Berbok je oko 12.30 na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Predsednik Srbije juče je rekao da će imati važne razgovore sa Berbokovom.

"Daćemo sve od sebe da čuvamo i dobre bilateralne odnose sa Nemačkom, smatramo da je put u Evropsku uniju veoma važan za nas", rekao je Vučić.

Šefica nemačke diplomatije je u četvrtak boravila u Sarajevu i Prištini. Posle sastanka sa zvaničnicima BiH poručila je da je evropska budućnost zemalja Zapadnog Balkana nemački glavni priroritet.

Berbokova je posle toga u Prištini pozvala na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, ističući da se mora naći rešenje prihvatljivo za obe strane kada je u pitanju glasanje Srba na KiM na izborima 3. aprila koje organizuje Srbija.

Nemačka ministarka iz Beograda putuje za Moldaviju.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво