Читај ми!

Milan Radoičić se tokom policijske provere sa Brnjaka vratio u centralnu Srbiju

Kosovska policija potvrdila je da je Milan Radoičić nakon što je u četvrtak na punktu Brnjak pokušao da uđe na KiM vratio u centralnu Srbiju, prenosi "Koha ditore". Inspektorat kosovske policije preporučio je suspenziju tri policijska službenika zaposlenih na Brnjaku.

"Osumnjičeni muškarac/Srbin (ulazio na Kosovo), dok su ga policajci proveravali, odvezao se nazad u Srbiju. Na osnovu izvršene provere, za osumnjičenim se traga na osnovu sudske poternice", navodi se u policijskom izveštaju za poslednja 24 časa.

Vraćanje Radoičića u centralnu Srbiji potvrdio je i tužilac Rasim Maljoku.

Kako je saopštila policija, "bekstvo se dogodilo dok su ga policajci proveravali".

Za Radoičićem je raspisana poternica zbog ubistva Olivera Ivanovića. Radoičić je izvesno vreme bio izbrisan sa liste traženih osoba i to odlukom tužioca koji je vodio istragu.

Nakon nekog vremena, Specijalno tužilaštvo ga je ponovo stavilo na listu traženih osoba.

Prištinski portal "Kalkso" prenosi da je Milan Radoičić ponovo stavljen na poternicu ne za slučaj Ivanovića, već na zahtev Tužilaštva u Uroševcu za slučaj "Brezovica", pokrenutog zbog ilegalne gradnje u nacionalnom parku na Šar planini. 

SAD su Radoičića stavile na svoju crnu listu. Radoičić je potpredsednik Srpske liste. 

Inspektorat kosovske policije preporučio je suspenziju tri policijska službenika, kapetana, vodnika i policajca, svih zaposlenih na punktu Brnjak zbog propusta u slučaju traženog Milana Radoičića, a koji se tokom policijske kontrole vratio u centralnu Srbiju. 

Istražioci Inspektorata u konsultaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Uroševcu pokrenuli su istražni postupak protiv trojice policijskih službenika zbog sumnje da su izvršili krivično delo "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", navodi se u obaveštenju inspektorata.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво