Читај ми!

Petković: Neistinite Kurtijeve tvrdnje da se struja na severu KiM ne plaća

Apsolutno svaki kilovat potrošene električne energije svih ovih godina unazad uredno je plaćen, jer su zvanični Beograd i EPS do početka 2021. godine plaćali struju koja je preko prenosnih sistema EMS-a stizala u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković povodom izjave Aljbina Kurtija da struja koja se potroši na severu KiM mora i da se plati.

Petar Petković je, reagujući na izjavu Aljbina Kurtija, naveo da je Kurti po ko zna koji put pokušao da plasira neistinu kako se struja na severu Kosova i Metohije tobože godinama ne plaća.

"Činjenice govore suprotno, a to je da je apsolutno svaki kilovat potrošene električne energije svih ovih godina unazad uredno plaćen, jer su zvanični Beograd i EPS do početka 2021. godine plaćali struju koja je preko prenosnih sistema EMS-a stizala u četiri opštine na severu Kosova i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je reč o "električnoj energiji Republike Srbije, kojom je Beograd snabdevao sever KiM i to od trenutka kada je Priština pre jedne decenije fizički prekinula snabdevanje severa strujom, što je moglo da dovede do humanitarne katastrofe".

"Isključivu odgovornost za trenutno nerešeno stanje na terenu snose vlasti privremenih institucija u Prištini koje uporno odbijaju da izdaju licencu za snabdevanje strujom kompaniji 'Elektrosever', čime direktno krše sporazume iz oblasti energetike postignute 2013. i 2015. godine u okviru dijaloga Beograda i Prištine", ističe Petković.

Prema njegovim rečima, Priština odbija da o toj temi čak i razgovara tokom poslednjih rundi dijaloga u Briselu, iako je dobijanje licence za snabdevanje za kompaniju "Elektrosever" od vitalnog značaja, ali to Kurti očigledno ne želi".

"Po pitanju energetike stvar je vrlo jasna, Priština namerno pravi problem, jer odugovlači davanje licence 'Elektroseveru', koji je po sporazumu davno ispunio sve neophodne uslove", kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво