Читај ми!

Vučić danas u Priboju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Priboj, kako bi doprineo smanjivanju međunacionalnih tenzija u tom gradu.

Aleksandar Vučić posetom praktično odgovora na poziv koji su mu uputili predstavnici lokalne samouprave u Priboju, kao i predstavnici Islamske zajednice, da dođe u njihov grad, kako bi zajednički ulili poverenje Bošnjacima i potvrdili još jednom da je Srbija i njihova država.

Lazar Rvović, predsednik Opštine Priboj rekao je za RTS, uoči posete predsednika Srbije, da ono što je otišlo iz grada nije suštinska slika Priboja. 

Tenzije u Priboju porasle su kada je društvenim mrežama pojavio snimak sa proslave rođenja detata jednog pribojskog policajca na kojem zajedno sa svojim kolegama peva "Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice", a zatim se uoči Božića dogodio incident u kojem je grupa mladića skandirala "Božić je, Božić je, pucaj u džamije".

Vučić je i pre nekoliko dana rekao da će Bošnjaci u Srbiji biti uvek bezbedni i da je ovo njihova zemlja, dodajući da niko ne može da misli da je dobro i pametno da se vređaju ili da se preti pripadnicima drugih naroda podsećanjem na ubistva nevinih ljudi, kao i da ne postoji čovek koji to može da opravda.

Inače, policija u Priboju identifikovala je mladića (18) koji je u noći između 6. i 7. januara izazvao incident u kome se vređaju građani druge nacije i vere.

Pre nekoliko dana ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin osudio je ponašanje policijskih službenika u Priboju, i dodao da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво