Читај ми!

Vlada u Prištini: Srbi će na referendumu moći da glasaju na dva načina

Centralne vlasti u Prištini najavile su da će Srbi na Kosovu i Metohiji imati mogućnost da putem pošte ili u Kancelariji za vezu glasaju na referendumu koji 16. januara organizuju vlasti u Srbiji, potvrdili su za Radio Slobodna Evropa na albanskom zvaničnici vlade.

Prema rečima zvaničnika iz Prištine, pripadnici srpske zajednice na KiM moći će na dva načina da se izjasne na predstojećem referendumu. Biračkih mesta u sredinama sa srpskom većinom, kažu, neće biti.

"Ponudili smo mogućnost glasanja putem pošte ili preko Kancelarije za vezu Srbije na Kosovu, koja je već proizašla iz sporazuma postignutog u Briselu 2012. godine, za otvaranje Kancelarija za vezu Kosova u Beogradu i Srbije u Prištini", navodi se u odgovoru vlasti u Prištini.

Na konstataciju da vlasti u Prištini građanima Srbije, koji uživaju dvojno državljanstvo, nije zabranila niti uskratila "da ostvare svoje pravo da učestvuju na izborima u Srbiji", iz vlade su dodali da "se mora praviti razlika između referenduma o isključivo unutrašnjem pitanju jedne zemlje i izbora".

"U ovom slučaju Srbija organizuje referendum o sistemu državnog uređenja Srbije, odnosno o pravosudnom sistemu, kao Vučićevoj težnji da Srbija bude demokratska i moderna država", navodi se u odgovoru vlade u Prištini.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво