Читај ми!

Odalović: Intenzivno se radi na pripremama za održavanje referenduma

U susret referendumu koji će se održati 16. janara sa pitanjem "Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?", generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović ističe da važno da se građanima objasni da je isključivo reč o promenama koje se tiču pravosuđa.

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović kaže za RTS da se intenzivno radi na pripremama za organizaciju refenduma, koji se održava 16. januara.

Pored usvajanja zakona, Odalović podseća da je na zahtev opozicije koja učestvovala u dva dijaloga, jednim sa evroparlamentarcima i drugim sa predsednikom Skupštie Srbije Ivicom Dačićem, prihvaćeno da se sastav Republičke izborne komisije proširi sa šest članova i šest zamenika koje daju opozicione stranke.

Naglašava da izmene zakona koje su usvojen u petak ništa nisu menjale u delu koji se tiče održavanja referenduma.

"Očekujem da ćemo do referenduma objasniti građanima o kojim ustavnim promenama je reč, da se tiču samo pravosuđa, načina izbora tužioca i sudija, a da se ne zadire u premabulu Ustava ili da se to čini zbog Rio Tinta", ističe Odalović.

Komentarišući nastavak blokada puteva i mostova dela demonstranata iako su povlačenjem iz procedure Zakona o eksproprijaciji i izmenama Zakona o referendumu i narodnoj inicijatvi ispunjeni zahtevi protesta, Odalović kaže da se nada da će se sa time prestati budući da se približavaju novogodišnji praznici i veliki priliv ljudi iz dijaspore i pojačan tranzitni saobraćaj.

Ocenjuje da je reč o prestrojavanju među opozicionim strankama kako bi dostigle izborni prag od tri odsto.

Navodi da se i sam našao pre dve nedelje u koloni vozila blokranoj na auto-putu, gde je, kako tvrdi, čekao više od tri sata.

"Nije dobro da porodice sa malom decom toliko čekaju u blokadi. Niko nema pravo da sprečava nečije kretanje, nadam se da će biti dovoljno svesti da se to više ne čini, zaključuje Odalović.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво