Читај ми!

Đorđe Milićević i Miroslav Aleksić o izborima u Negotinu i Mionici

Potpredsednik Socijalisitčke partije Srbije Đorđe Milićević i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić govorili su u Jutarnjem programu RTS-a o lokalnim izbori u Negotinu i Mionici - u kakvim su uslovima održani, šta su pokazali i da li se na osnovu njih mogu projektovati rezultati na aprilskim izborima.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je podsetio da je Narodna stranka samostalno na lokalnim izborima u Negotinu osovojila 13 odsto glasova i to, kako kaže, u nemogućim uslovima.

"U Negotinu su se pokazale dve stvari. Prvo - da se izborni uslovi nisu promenili ni najmanje, a sa druge strane da je moguće pobediti Srpsku naprednu stranku ukoliko opozicija bude bila jedinstvena i ujedinjena", kaže Aleksić.

Smatra da je rezultat Srpske napredne stranke u Negotinu, bez Socijalističke partije Srbije, sigurno bio ispod 50 procenata.

Miroslav Aleksić objašnjava da Narodna stranka u Mionici nije izašla na izbore jer su Negotin, kao veću sredinu, izabrali za eksperimentalnu tačku.

Tvrdi da u zapisnicima sa nekoliko biračkih mesta jesu zabeležene primedbe, ali da je opštinska izborna komisija u sredu odbila sve podnete prigovore.

Ističe da još uvek ne zna da li će izaći na aprilske izbore jer, kako kaže, nema uslova.

"Borićemo se sigurno, ali videli smo u Negotinu šta se dešava. To sa policijom nije slučajno. Načelnik policije je smenjen nekoliko dana pre izbora. Sve je radio načelnik Policijske uprave iz Bora", kaže Aleksić.

Potpredsednik Socijalisitčke partije Srbije Đorđe Milićević smatra da su se izborni uslovi promenili i da je implementirano sve što je dogovoreno tokom međustranačkog dijaloga.

"Izbori u Negotinu i Mionici su pokazali pre svega da građani imaju ogromno poverenje u vladajuću koaliciju. To su dve male opštine, ali možemo ih uzeti kao nekakav vid uzorka koji možemo analizirati", kaže Milićević.

Ističe da je vrlo interesantno što se govori o izbornim uslovima i pritiscima iako, kako kaže, u zapisnicima sa biračkih mesta nema primedbi.

"Uvek su se pominjali ti džipovi, ali druge političke stranke su dolazile sa džipovima i na taj način pokušavale da priprete i primoraju građane da im daju podršku", tvrdi Milićević. 

Naglašava da vladajuća koalicija ima ogromno poverenje i podršku građana u Negotinu i Mionici i veruje da je tako i na nivou Srbije.

Na pitanje zašto su u Mionici na izbore izašli zajedno sa Srpskom radikalnom strankom, Milićević podseća da to nisu učinili prvi put i kaže da postoje specifičnosti od sredine do sredine, kao i da su zakasnili jer je Srpska napredna stranka nešto ranije predala svoju izbornu listu.

Đorđe Milićević kaže da se izborna kampanja opozicije ne svodi na dogovor sa biračima o tome šta će biti urađeno već na optužbe koje su neosnovane.

Celo gostovanje Đorđa Milićevića i Miroslava Aleksića u Jutarnjem programu pogledajte u video-snimku na početku teksta.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво