Читај ми!

Posmatračka misija EU: Izbori bili dobro organizovani, propusti na severu KiM

Šef posmatračke misije Evropske unije na lokalnim izborima na Kosovu I Metohiji Lukas Mandl, izjavio je da su izbori bili dobro organizovani, ali da je "bilo i propusta, poput nedostatka političke slobode u srpskim sredinama na severu".

"Izbori su bili dobro organizovani i pravila su poštovana tokom kampanje. Na severu je konkurencija bila ograničena. Posmatrači EU posetili su oko 400 biračkih mesta. Zabeleženo je nekoliko slučajeva potpomaganja glasanja i problema sa rokom za podnošenje dokumenata", rekoa je Mandl na konferenciji za medije u Prištini.

Tvrdi da je "Srpska lista monopolizovala politički život Srba i da je bilo slučajeva zastrašivanja i pritiska kandidata Srpske liste".

"U nekoliko slučajeva je zabeleženo da su birači imali istekla dokumenta. Uočili smo da je Srpska lista monopolizovala politički život Srba na Kosovu. Misija EU je u razgovoru sa građanima saznala da im je bilo prećeno i da su bili pod pritiskom od strane kandidata Srpske liste i njihovih aktivista", naveo je Mandl.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво