Читај ми!

Boško Obradović iz Dveri i Jelena Obradović iz SNS-a za RTS o izbornim uslovima

Boško Obradović, predsednik Pokreta Dveri, i Jelena Obradović, poslanica Srpske napredne stranke, razgovarali su u studiju RTS-a o tome dokle se stiglo sa dijalogom predstavnika vlasti i opozicije bez prisustva posrednika.

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da se dijalog vlasti i opozicije konačno ubrzava i da će se u septembru znati konkretnije informacije o izbornim uslovima.

"Tokom jučerašnjeg sastanka dogovoreno je da dijalog bude završen krajem avgusta, najkasnije početkom septembra, kada ćemo dobiti odgovore vlasti na naše opozicione zahteve koje smo isporučili u prethodnih dvanaest sastanaka ove radne grupe u Narodnoj skupštini", navodi Obradović.

Dodaje da evroparlamentarci treba da izrade radni dokument o izbornim uslovima. 

"Takođe do kraja avgusta treba da dobijemo i radni dokument o izbornim uslovima od delegacije Evropskog parlamenta i oni treba ponovo da dođu 17. i 18. septembra, kada treba da bude završen i taj drugi kolosek, što znači da ćemo u narednih mesec, mesec i po dana znati na čemu smo", navodi Obradović.

Lider Dveri je podsetio da su prihvaćeni predlozi da se dijalog na oba koloseka, i sa prisustvom i bez prisustva delegacije Evropskog parlamenta, završi najmanje šest meseci pre sledećih izbora.

On je ocenio da je "sada sve na vlastima" i da oni treba da odgovore na opozicione zahteve. 

"Država Srbija spremna da razgovara i vodi dijalog" 

Jelena Obradović, poslanica Srpske napredne stranke, navodi da su na jučerašnjem sastanku sumirani rezultati i predlozi svih stranaka koje su želele da učestvuju u ovom dijalogu i koje žele da u narednom periodu učestvujuna izborima.

"Srbija danas na čelu sa predsednikom Vučićem je itekako spremna da razgovara i vodi dijalog, što smo i potvrdili na svim prethodnim sastancima koji se vode u našoj najvećoj instituciji – Narodnoj skupštini Srbije. Na sastanku su učestvovale i sve političke partije koje su na prethodnim izborima pokazale određeni legitimitet i, što je izuzetno važno, na jučerašnjem sastanku su sumirani svi oni rezultati i predlozi svih stranaka koje su želele da učestvuju u ovom dijalogu i koje žele u narednom periodu da participiraju na izborima", navodi Obradovićeva.

Ističe da je država Srbija sa predsednikom Vučićem na čelu spremna da razgovara o tim predlozima i da se nađe zajednički stav i mišljenje kako bi se unapredio izborni proces koji je, kako kaže, bio unapređen u odnosu na prethodni period jer se na tome radilo.

"Ja sam gotovo uverena da će se najveći deo tih zahteva, gotovo preko 70 odsto biti usvojeno i sa jedne i sa druge strane, ali što će de fakto biti rezultat da sve strane koje učestvuju u tom izbornom procesu budu zadovoljne, a ti uslovi će biti jednaki za sve", poručila je Obradovićeva. 

Navodi i da lider Dveri Boško Obradović vrlo dobro zna da su izbori 2020. bili demokratski.

"A njihova odluka da bojkotuju izbore ih je koštala, pa su danas promenili mišljenje i itekako žele da učestvuju u dijalogu koji je inicirala Srpska napredna stranka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Država Srbije je danas itekako demokratska zemlja zato i vodimo ovaj dijalog", ističe Obradovićeva.

Ističe da se predlozi ne mogu predstavljati na ulici, upadima, nasiljem, kao što su to, kako kaže, činili predstavnici Dveri.

"Na taj način se ne sprovodi demokratija u Srbiji", poručila je Obradovićeva. 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво