Читај ми!

Још један састанак Радне групе за међустраначки дијалог - договор се очекује до краја месеца

Чланови Радне групе за међустраначки дијалог без присуства странаца окупили су се још једном у Скупштини Србије. Председник парламента Ивица Дачић изјавио је да је састанак протекао у доброј атмосфери, са циљем да се утврди око чега власт и опозиција могу постићи договор кад је реч о побољшању изборних услова. Састанку је присуствоваво и председник Алкесандар Вучић.

Ивица Дачић је, у обраћању новинарима у Скупштини Србије, захвалио председнику Вучићу што се одазвао позиву и подсетио да су теме биле подељење у четири групе о којима су поново данас разменили мишљења.

"Договор је да крајем августа приступимо проналажењу решења која би подразумевали међусобни договори и да сви буду задовољни колико је могуће", рекао је Дачић.

Он је додао да и даље стоји да договор треба да се постигне шест месеци пре избора.

Дачић је рекао да треба да се постигне такав договор да на крају нико нема примедбе на резултате.

Председник парламента је најавио да ће се наставити пракса обављања консултација о националним и државним питањима, и у том смислу је истакао да је председник Вучић позвао представнике политичких странака на разговоре с руководством Републике Српске за два дана.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је после састанка да ће за месец дана бити познато да ли је власт спремна да организује демократске изборе или ће се "дијалог наставити на протестима".

"Чини се да власт није између себе договорила шта ће одговорити на наше опозиционе захтеве и да им је потребно још неколико недеља консултација, тако да очекујем да за месец дана овај међустраначки дијалог буде окончан и да буде потписан споразум између власти и опозиције о побољшању изборних услова", рекао је Обрадовић.

Он је оценио да је "сада све на властима" и да они треба да одговоре на опозиционе захтеве.

"Што се тиче нас, ми смо дали максимално конструктивни допринос да избори у Србији буду демократски. За месец дана видећемо да ли је власт за то спремна или власт мисли да може да организује још један недемократски изборни циклус, а онда ћемо имати озбиљан проблем и онда ће овај дијалог да се настави на улици, на неким протестима", рекао је Обрадовић.

Председник ПОКС-а Жика Гојковић, који је присуствовао састанку Радне групе за међустраначки дијалог у Скупштини Србије, рекао је да ће бити одржан још један састанак с директорима телевизија.

Гојковић је новинарима рекао да су говорили о предлозима који су и раније били на столу, као што је финансирање изборне кампање.

Било је, каже, поново речи и о медијима, наводећи да ће бити одржан још један састанак с директорима телевизија, а нарочито је важно питање РТС-а.

Гојковић је оценио и да је сада добар тренутак да се укине предизборна тишина будући да има више милиона корисника интернета.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво