Читај ми!

Poslanici o srpskim žrtvama i pravima Dragice Gašić

Poslanici Skupštine Srbije počeli su sednicu postavljanjem pitanja članovima Vlade, a nakon su otpočeli raspravu o Zakonu o zaštiti prirode i Zakonu o vodama.

Poslanik na listi "Aleksandar Vučić - za našu decu", Nebojša Bakarec, zatražio je obaveštenje od Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Zaštitnika građana o pogaženim pravima Dragice Gašić, Srpkinje koja se vratila u Đakovicu.

Nebojša Bakarec je istakao da je Dragica Gašić postala simbol stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i novi simbol borbe protiv albanskog rasizma i nehumanosti.

"Albanske vlasti pokazuju rasizam i primitivizam. Fizički napadaju Dragicu Gašić, izbacuju je iz stana, žele da je umore glađu, ne žele da joj prodaju hleb. To je jedina Srpkinja u Đakovici koja se posle 22 godine vratila u svoj dom i već mesec dana trpi neviđeno maltretiranje Albanaca", naglasio je Bakarec.

Naveo je da je Dragica Gašić dobila svu neophodnu pomoć od predsednika Aleksandra Vučića, za koga je prokomentarisao "da je za Srbe na KiM Martin Luter King", kao i od Kancelarije za KiM.

Milićević: Da li srpske žrtve imaju pravo na istinu

Šef poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević ocenio je da je pojava umanjivanja srpskih zzrtava postala praksa u svim zemljama regiona, a o tome, kako je rekao, ćuti i međunarodna zajednica.

Naglasio je da je reč o dvostrukim standardima i upitao "da li srpske žrtve na KiM, Hrvatskoj, BiH imaju pravo na istinu i pravdu"?

"Dok Srbe osuđuju za genocid u Srebrenici koga po svim kriterijumima nije bilo, postavlja se pitanje preko 3.500 srpskih žrtava oko Srebrenice i Bratunca gde su ubijeni žene i dece. Za taj međusobni sukob i stradanja naroda, Srbi su osuđivani na doživotne kazne zatvora, dok je za 3.500 srpskih žrtava presuđena jedna sramotna presuda", istakao je Milićević.

Dodao je da se Srbija zalaže za politiku pomirenja i da je to pokazala, između ostalog, usvajajući rezoluciju o zločinu o Srebrenici.

Podsetio je i da je predsednik Aleksandar Vučić išao u Potočare da izrazi saučešće, a da je dočekam linčom, kamenovanjem i pokušajem ubistva, naglašavajući da za taj sraman čin niko nije odgovorao.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво