Čitaj mi!

Zukorlić: Dodik komentarisao nepostojeću izjavu

Poslanik i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić je, komentarišući izjavu srpskog člana i prededavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da je pomešao prioritete i da daje za pravo Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću kada je reč o priznavanju samoproglašene kosovske nezavisnosti, rekao da je sve to "izmišljotina i laž".

"Sve to što je Dodik kazao, navodno me citirajući, je obična izmišljotina i laž. Više godina nisam tretirao temu priznanja ili nepriznanja Kosova niti komentarisao izjave članova Predsedništva Komšića i Džaferovića na tu temu", rekao je Zukorlić u izjavi za Tanjug.

Zukorlić kaže da mu nije jasno zašto bi se jedan političar usudio da potpuno izmisli njegove izjave i navodi treba pitati Dodika gde je čuo ili pročitao te njegove, kako kaže, navodne izjave na koje reaguje.

"Ovo mi izgleda kao namerno plasiranje laži očekujući da će broj onih koji će pročitati tu laž biti veći od broja onih koji će pročitati ili čuti demanti", naveo je Zukorlić.

I deo izjave Dodika koja se odnosi na kritiku Srbije i predsednika Aleksandra Vučića je, tvrdi Zukorlić, takođe "tendenciozna izmišljotina" očito sa, kako navodi, namerom da se "pokuša oflekati njegova konstruktivna politika dijaloga i pomirenja" koju već pet godina zastupa u Narodnoj skupštini Srbije i svim drugim prilikama javne komunikacije.

"Očito je da Dodiku nedostaje ekstremna politika od Bošnjaka Sandžaka kako bi opravdao svoju ekstremnu politiku u Bosni", naveo je Zukorlić.

Dodik je ranije danas izjavio da je Zukorlić "pomešao prioritete komentarišući da sa pravom hrvatski i bošnjački član Predsedništva BiH priznaju otcepljenje Kosova i ne priznaju stavove Srbije o teritorijalnom integritetu".

Ocenjujući Zukorlićeve izjave kao "podmukle", Dodik je, između ostalog, rekao i da Zukorlić "pokušava da kritikuje Srbiju i predsednika Vučića", kao i da nastoji da permanentno održava tenzije.