Читај ми!

Memlji Krasnići novi predsednik Demokratske partije Kosova

Novi predsednik Demokratske partije Kosova je Memlji Krasnići, koji je izabran danas na vanrednoj izbornoj skupštini stranke u Prištini.

Izbor novog predsednika DPK-a ukazao se potrebnim jer je bivši, Kadri Veselji, optužen za ratne zločine na Kosovu, u pritvoru Specijalnog suda u Hagu.

Do današnjeg izbora novog predsednika, tu funkciju je privremeno obavljao Enver Hodžaj.

Stranka je formirana nakon sukoba na Kosovu 1999. godine, a njen prvi predsednik i jedan od osnivača bio je Hašim Tači, takođe pritvoren u Hagu, po istom osnovu kao i Kadri Veselji.

Krasnići je bio jedini kandidat za predsednika, a njegovim izborom, pošto dolazi iz mlađe generacije stranačkih aktivista, nastavljeno je podmlađivanje rukovodioca albanskih stranaka na KiM nakon poslednjih parlamentarnih izbora na kojima je pobedio pokret Aljbina Kurtija.

Prethodno je i Demokratski savez Kosova izabrao novo rukovodstvo, na čijem je čelu Ljumir Abdidžiku, takođe iz mlađe garde političara.

Obe stranke, i DPK I DSK, na poslednjim izborima su nakon dugo godina vladavine otišle u opoziciju, pa je podmlađivanje bilo neminovno, kao prvi korak ka reformisanju i privlačenju mlađih birača među Albancima. 

Memlji Krasnići albanskoj javnosti je poznat i kao muzičar. Radio je na raznim muzičkim projektima, uglavnom kao autor pesama, prenose mediji u Prištini.

Bavljenje politikom počeo je 2004 godine.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво