Читај ми!

Glavni odbor SNS-a doneo odluku o ujedinjenju sa SPAS-om

Glavni odbor Srpske napredne stranke doneo odluku o ujedinjenju sa Srpskim patriotskim savezom. Na sednici u Kombank dvorani obratio se lider SNS-a Aleksandar Vučić, koji je najavio Skupštinu stranke između 21. i 24. oktobra. Ne trošite energiju u međustranačkim obračunima, biće temeljnih promena, poručio je Vučić članstvu i funkcionerima SNS-a. Aleksandar Šapić izabran je na sednici za potpredsednika Glavnog odbora.

Odluka o ujedinjenju Srpske napredne stranke i Srpskog patriotskog saveza doneta je jednoglasno na sednici Glavnog odbora SNS-a u Kombank dvorani.

Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da su pripremili deklaraciju koja će biti važan dokument u radu te stranke.

"Za nas je važno da radimo na jedinstvu Srbije. Da se borimo za jasnu većinu koja će da donosi rezultate. Rezultat, to je nova paradigma politike SNS-a. To je ono što ostavljamo iza sebe. Zato sam želeo i učestvovao u pregovorima sa gospodinom Šapićem, jer sam želeo ne da stalno cepamo političke organizacije, nego da pokažemo odgovornost i da možemo da se ujedinjujemo. Da naša velika porodica, naša stranka dovodi ljude. Naša stranka ne sme nikada da bude ono što su bile neke druge političke stranke", rekao je Vučić.

Kaže da SNS mora da vodi računa o interesima naroda.

"Saglasili smo se oko svih najvažnijih ciljeva i mislim da je važno da velike događaje koji nas očekuju, pred velike pritiske i pred izuzetne rezultate koje postižemo u ekonomiji i zdravstvu, da nam je važno da imamo nove ljude, i da se pripremimo za Skupštinu stranke. Skupština stranke će biti održana između 21. i 24. oktobra. Imaćemo više plenuma, donositi važne odluke, preporuke za rad stranke na terenu i programe za budućnost do 2030. godine", kazao je Vučić.

Na osnovu člana 15. Statuta, glavni odbor doneo je odluku da članovi SPAS-a u celini pristupe SNS-u.

"Konstatujem da smo jednoglasno prihvatili naše prijatelje", istakao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić pročitao je i tekst deklaracije ujedinjenja SNS-a i SPAS-a, koji će, kako je rekao, biti jedan od temeljnih političkih dokumenata Srpske napredne stranke za budućnost. 

Šapić potpredsednik Glavnog odbora 

Nakon što je Glavni odbor SNS-a doneo odluku o ujedinjenju, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić ušao je u salu u kojoj zaseda Glavni odbor.

Šapić se zatim pridružio funkcionerima SNS-a i seo pored predsednika Vučića, koji je njemu i članovima SPAS-a poželeo dobrodošlicu.

Aleksandar Šapić je na sednici izabran za potpredsednika Glavnog odbora.  

"Ne trošite energiju u međustranačkim obračunima, biće temeljnih promena"

Vučić je najavio da od 1. septembra kreću izborne radnje u susret Skupštini stranke krajem oktobra i da će u stranci biti temeljnih promena.

Poručio je članstvu i funkcionerima da ne troše energiju na međustranačke obračune, jer će u suprotnom biti isključeni iz SNS-a.

"Neću više da čujem da je neko snimao onog ko mu je predsednik u opštinskom odboru i da to šalje onim najgorima u Srbiji i da njih koristi u političkim obračunima unutar stranke", poručio je Vučić.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво