Читај ми!

Vučić: Na Glavnom odboru SNS-a i o unutarstranačkim problemima

Lider SNS Aleksandar Vučić najavio je da će na sednici Glavnog odbora njegova stranke u subotu prva tema biti ujedinjenje sa SPAS-om Aleksandra Šapića, ali i da će biti reči o problemima.

Vučić je rekao da će nakon razgovvora o ujedinjenju sa SPAS-om biti reči o planovima i programima, pre svega "Srbija 2025". Kazao je da će, za razliku od drugih, na Glavnom odboru SNS biti reči i o problemima u stranci.

"Nema porodica u kojima nema i problema, a tako je i kod nas", dodao je on.

Vučić je, na pitanje da li će biti neko pozvan na odgovornost, kazao da to može da se učini na svakoj sednici.

Na pitanje kako komentariše pisanje pojedinih medija da je SNS pretrpeo poraz na izborima za mesne zajednice u opštini Sečanj, Vučić je objasnio da se tog dana biralo 1.188 odbornika, a da je SNS dobio 1.100 mesta.

"Od preostalih odborničkih mesta Savez vojvođanskih Mađara osvojio je 40, a svi ostali zajedno 48 mesta. Ako to ljudima nije dovoljno jasno onda ne znam. Ali naredni put ćemo na svakom mestu pobediti. Ovakvi izbori su dobri, jer pokazuju gde pobeđujemo, gde imamo loše ljude, i gde moramo da menjamo stvari", naglasio je on.

Vučić je poručio opoziciji da se slobodno raduju malom broju odborničkih mesta koja su dobili.

Grčka nas uverava da neće priznati Kosovo 

Grčka nas uverava da neće da prizna tzv. Kosovo, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da narednih dana slede "velike i važne" konsultacije po pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je na pitanje o spekulacijama da bi Francuska mogla da preuzme "palicu" u vezi dijaloga Beograda i Prištine, rekao da će o tome razgovarati narednih dana.

"Razgovaraću narednih dana. Za nas je važno da mi čuvamo naše nacionalne i državne interese, a o svemu drugom narednih dana," rekao je Vučić.

Kako je rekao, biće velikih i važnih konsultacija, u Beogradu, a zatim očekuje i nastavak dijaloga u Briselu.

Upitan za navode da bi Francuska mogla da predloži privremeni sporazum po kojem bi sever KiM dobio autonomiju, a SPC poseban status, u zamenu za priznanje Grčke i viznu liberalizaciju za Kosovo.

"Možemo narednih dana o tome. Ne bih unapred govorio i pre nego što nešto znamo", istakao je.

Dodao je da je bilo nekih promena u odnosima Atine i Prištine.

"Očekujem da vidim, pošto je bilo nekih promena u odnosima, da li je u pitanju samo trgovinska kancelacija ili postoji 'point of ineterst' između Prištine i Atine. Videćemo kako to ide, pa ćemo obavestiti javnost", rekao je Vučić.

Na spekulacije da bi Grčka mogla da prizna Kosovo, kaže da nas ta zemlja uvereva da to neće učiniti.

"Oni nas uveravaju da neće da priznaju, a ove stravi koje smo videli nisu za nas svakako najbolja vest. Videćemo, obavestićemo javnost o tome", rekao je Vučić.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво