Читај ми!

Završen sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez stranaca, dogovoreni susreti svakog utorka

Prvi sastanak Radne grupe koja je formirana u okviru Međustranačkog dijaloga bez posredovanja stranaca, završen je po podne, a niko od prisutnih u Skupštini Srbije nije se obratio medijima.

Radnu grupu osnovao je predsednik parlamenta Ivica Dačić nakon prvog sastanka vlasti i opozicije kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Iza zatvorenih vrata u parlamentu je dogovoreno da se članovi Radne grupe, koju čine i vlast i opozicija, sastaju svakog utorka u 13 časova, prenosi Tanjug

Radnu grupu čini 10 članova, tri iz vlasti i sedam iz opozicije.

Radiće se po pet tema, one su opšte i tiču se i medija i izbornog procesa, a onda se ide u "plenum na usvajanje".

Plenum čini 26 organizacija koje su bile na prvom sastanku vlasti i opozicije, kao i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Stranka moderne Srbije odustala od učešća u radu grupe

Današnjem sastanku su prisustvovali predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, funkcioneri SNS Aleksandar Martinović i Dejan Đurđević, a iz opozicije predsednik DSS Miloš Jovanović, predsednik POKS Žika Gojković, predstavnica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski, zamenik predsednika SRS Aleksanadar Šešelj, lider Dveri Boško Obradović, predsednik DJB Saša Radulović i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović.

U radnoj grupi je i Stranka moderne Srbije, ali je kopredsednica Tatjana Macura juče saopštila da oni neće učestvovati u radu te grupe, jer je, kako je navela, Saša Radulović, lider stranke čiji je član ona nekada bila, insistirao da se iz Radne grupe isključi Macura ili on.

"Ne želimo da naša mlada organizacija ili predstavnici postanu samo dobar izgovor onima koji bi da integritet krhkog i tek započetkog dijaloga u Srbiji svojim ucenama naruše", navela je Macura.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво