Читај ми!

Странка модерне Србије неће учествовати у Радној групи за међустраначки дијалог

Странка модерне Србије саопштила је да неће учествовати у Радној групи за међустраначки дијалог без посредовања европарламентараца јер не жели да та организација или њени представници постану, како се наводи, само добар изговор онима који би да интегритет крхког и тек започетог дијалога у Србији наруше својим уценама.

У саопштењу Странка модерне Србије је навела да је представник "Доста је било" инсистирао да се из Радне групе искључи или Татјана Мацура из СМС или он, чиме је на самом почетку довео у непријатну ситуацију председника Народне скупштине и организаторе, као и остале учеснике Радне групе.

Странка је имајући у виду "колико много толеранције, труда и рада је потребно да се дијалог успостави и колико мало је потребно да се дијалог прекине или унизи, а колико је председнику ДЈБ стало да на месту омиљеног десног опозиционара замени Војислава Шешеља", донела одлуку да му не пружао прилику да у СМС нађе изговор за неки нови инцидент, јер интерес грађана Србије мора бити стављен испред свих.

"Остајемо учесници дијалога на оба колосека, са и без посредовања Европског парламента, с тим што једино нећемо бити део Радне групе чији ћемо рад са великом пажњом пратити", поручила је СМС.

Предлоге који се тичу ограничења учешћа група грађана на републичким изборима у циљу спречавања финансијских и других малверзација, једноставније предизборне администрације за регистроване странке, ограничених финансија за потребе кампање и побољшање стања у медијима СМС ће директно послати председнику Скупштине Ивици Дачићу, као и председнику Радне групе Дејану Ђурђевићу.

Први састанак Радне групе за међустраначки дијалог без посредовања странаца који је сазвао Дачић треба да буде данас одржан.

Према писању медија, чланови те групе су Ивица Дачић, шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић, председник Радне групе за сарадњу са ОЕБС Дејан Ђурђевић, председник ДЈБ Саша Радуловић и председник Двери Бошко Обрадовић.

У групи су и председник Демократске странке Србије Милош Јовановић, представница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски, председник ПОКС-а Жика Гојковић, копредседница СМС Татјана Мацура и заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ. 

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво