Читај ми!

Vučić: Jedna velika sila traži povlačenje Kfora i Unmika, to bi bila katastrofa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će jedna od velikih sila tražiti povlačenje Kfora i Unmika sa KiM i ocenio da bi to bila katastrofa za sve. Vučić je rekao da će o tome pokušati da razgovara sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, s kojim bi trebalo da se sastane u Briselu u ponedeljak.

Predsednik Srbije je rekao da ne može da kaže o kojoj velikoj sili je reč, ali da su u pitanju obaveštajni podaci iz zvaničnih izvora.

Istakao je da je zbog toga susret sa generalnim sekretarom NATO-om Jensom Stoltenbergom u ponedeljak od posebnog značaja.

Predsednik Srbije je dodao da je Priština najavila da će 100 miliona evra na godišnjem nivou da izdvajati za vojsku, što je neuporedivo sa Srbijom, koja je na nivou od dve milijarde evra.

"Nisu to uporedivi podaci, ne treba da se plašimo, ali nam je jasno šta bi neko želeo da uradi", kazao je Vučić. 

Prognoza MMF-a za Srbiju šest odsto rasta u 2021.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je najnoviju prognozu MMF-a za Srbiju, prema kojoj će rast BDP-a u 2021. godini iznositi šest odsto.

"Izuzetno sam ponosan najvnovijom prognozom, MMF je promenio svoje projekcije za Srbiju. Ranije su govorili da će rast iznositi pet odsto. EK je takođe promenila prognozu i rekla da će biti 5,3 odsto, a sada je i MMF promenio na šest odsto", rekao je Vučić u kasarni "Dedinje", gde je otvoren punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih porodica

Vučić je istakao da je MMF došao na ono što je i Srbija govorila, da će rast BDP-a naše zemlje ove godine iznositi šest odsto.

"Ja sam govorio da može i sedam odsto", rekao je Vučić.

Takođe, MMF kaže da Srbija ove godine, uprkos ogromnom ulaganju u vojsku i investicione radove, neće imati javni dug veći od 60,3 odsto i da će javni dug onda početi da pada.

Predsednik je naglasio da će rast BDP-a značiti da će prosečna plata u Srbiji već od 1. janaura biti veća od 600 evra, a u Beogradu preko 770 ili 780 evra, kao i da će ova godina biti završena sa BDP-om većim od 50 milijardi evra.

Rezultati govore o napretku Srbije i borbi koju vodimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da rezultati o napretku Srbije i govore sami za sebe o rezultatima politike koju vodi i da građani najbolje vide šta je urađeno.

Vučić se osvrnuo i na borbu koju je vodio na međunarodnom planu i istakao kako se borio za Srbiju u teškim pregovorima od Vašingtona do Brisela.

"Izdržali smo najveće pritiske. Ambasador Izrael rekao je da je na tu zemlju izvršen veliki američki pritisak, kojem su podlegli. Lično sam izdržao taj pritisak u Beloj kući. Srbija nije uradila ono što je Izrael učinio", konstatovao je Vučić.

Predsednik Slovenije Borut Pahor će se u petk u Beogradu sastati sa predsednikom Vučićem, uoči samita Procesa Brdo-Brioni na slovenačkom Brdu kod Kranja, koji će biti održan 17. maja.

"Pahor dolazi sutra, u nedelju treba da idem u Sloveniju gde će biti zvanični sastanci. Tamo će da bude Vljosa Osmani, Milo Đukanović, Zoran Milanović, Džaferović Komšić. Biće interesantno", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je sada u našoj zemlji tema kolika je plata, a ne da li može da se dobije posao.

Istraživanja pokazuju, kaže, da čak i oni koji tvrde da Srbija ide u lošem smeru, a dvostruko ih je manje od optimista, priznaju brojne rezultate.

"Ponosan sam na ono što sam radio u godinu dana, na ljude koji su vredno radili. Ako je njima dovoljno da govore sve najgore da bi rekli nešto, neka to rade. U laži su kratke noge. To prođe kao sa Jovanjicom", zaključio je Vučić.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво