Читај ми!

Šapić o ujedinjenju sa SNS-om: Prilika da se Srbiji dȃ nešto novo

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić rekao je za RTS da mu nije bilo teško da donese odluku o ujedinjenju sa SNS-om i da je to prilika da se Srbiji dȃ nešto novo.

Na poslednjim izborima Srpski patriotski saveza SPAS Aleksandra Šapića je, pored SNS-a i SPS-a, jedina partija koja je prešla cenzus i ušla u parlament.

Gostujući u Jutarnjem Dnevniku, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić je rekao je da mu nije bilo teško da donese odluku o ujedinjenju sa SNS-om i da iz tog ujedinjenja najviše treba da dobije srpsko društvo i Srbija.

"Sigurno je da sam se vodio višim ciljevima, da se ostavi nešto iza sebe, jedna kvalitetna politika od koje će imati koristi narod i društvo", rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, ujedinjenje sa SNS-om je velika prilika i za SPAS i za SNS da daju Srbiji nešto novo.

Kaže da je o toj odluci razgovarao i sa rukovodstvom stranke i da nije bilo negativnih reakcija.

"Svako je to doživeo kao priliku da stvorimo nešto nešto dobro, nešto kvalitetnije, priliku da otvorimo neke nove trendove", rekao je Šapić.

Ovde je, kaže, suština da se politike SPAS-a i SNS-a poklapaju i da će ujednjenjem učiniti jednu organizaciju boljom.  

Ranije nesuglasice sa naprednjacima je, kaže, ostavio iza sebe, a u budućnosti će, dodaje, pokušati da sa njima približi stavove po svim ključnim pitanjima.  

Ističe da se nisu vodili čistom političkom računicim, jer su i jedna i druga partija stabilne.

"Mi smo stabilni, oni imaju većinu u svakom pogledu, ja mislim da je ovde prilika da se napravi nešto novo, da se na jedan bolji i kvalitetniji način priđe građanima Srbije i svim izazovima koji čekaju Srbiju", rekao je gost Jutarnjeg programa.

"Iza nas je najveća ekonomska kriza, geopilitičke promene su desile, čeka nas teška situacija po pitanju Kosova i Metohije, po pitanju evrointegracija i veoma je važno da ljudi koji imaju ista ili slična mišljenja udruže svoje snage", zaključio je Šapić.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво