Vučić: Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma i sloboda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je na Kosančićevom vencu mesto na kom se u vreme bombardovanja Beograda u Drugom svetskom ratu nalazila Narodna biblioteka Srbije koja je tada sravnjena sa zemljom.

Predsednik Aleksandar Vučić je istakao da 6. april, osamdeseti po redu od izbijanja Drugog svetskog rata, u slučaju Srbije sadrži specifičnost i simboliku, jer je, osim stradanja ljudi i materijalnih dobara, prve sate Drugog svetskog rata na tlu Srbije obeležilo uništenje najznačajnije zbirke pokretne kulturne baštine u ovom delu Evrope - Narodne biblioteke Srbije.

Poručio je da Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma, slobodarstva, nepokora i saradnje na kojima su zasnovani savremena Evropa i svet. 

"I ovog šestog aprila kraj kratera na Kosančićevom vencu, obraslog u korov i naš zaborav, svestan tragičnih posledica tog čina, želim da ukažem na neophodnost uređenja tog lokaliteta koji i danas svedoči o trijumfu volje da se plamenom postigne trijumf uništenja i zaborava. Cilj ovog obilaska je da se sa tog mesta, na kome je počinjen najveći pojedinačni ratni zločin nad kulturnim nasleđem u čitavoj Evropi tokom Drugog svetskog rata, uputi jasna i odlučna poruka našoj i inostranoj javnosti da Republika Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma, slobodarstva, nepokora i saradnje na kojima su zasnovani savremena Evropa i svet", napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво