Читај ми!

Gojković: Rezolucija Evropskog parlamenta neusaglašena sa činjenicama u Srbiji

Potpredsednica Vlade i ministra kulture i informisanja Maje Gojković rekla je da je Srbija vrlo savesno i konstruktivno pristupa putu ka EU i zato iznenađuje usvojena Rezolucija EP koja sadrži oštre ocene donete na osnovu izveštaja izvestilaca za Evropski parlament za Srbiju Vladimira Bilčika.

Maje Gojković je povodom donošenja Rezolucije Evropskog parlamenta rekla da izveštaj Evropskog partamenta u kome se od Republike Srbije traže "ubedljivi rezultatiˮ pogotovo u oblastima pravosuđa, slobode izražavanja i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala deluje neusaglašeno sa činjeničnim stanjem u našoj zemlji.

Prema njenim rečima, jedna od oblasti zbog koje se Srbiji upućuju kritike u vezi je sa medijima.

"Napadi na novinare su neprihvatljivi, a to dokazujemo i konkretnim delovanjem i ostvarenim rezultatima ne samo Ministarstva kulture i informisanja nego i cele Vlade koji se ogledaju u brojnim aktivnostima na unapređenju ne samo medijske scene nego i dijaloga na njoj", navela je Gojkovićeva.

Dodaje da Akcioni plan za Medijsku strategiju, formiranje Radne grupe za implementaciju tog Akcionog plana i Medijske strategije, kao i formiranje Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara pokazuju da se posvećeno prišlo unapređenju medijskih sloboda i slobodi izražavanja u skladu sa vrednostima koje zastupa EU.

"Bez obzira čime je motivisan ovakav ton poruke evropskih parlamentaraca, Srbija ostaje dosledna izgrađivanju demokratskog društva, a samim tim i svom evropskom putuˮ, rekla je ministarka gojković.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво