Читај ми!

Kurti preuzeo dužnost premijera: Prioritet su mere protiv kovida 19

Aljbin Kurti zvanično je preuzeo dužnost premijera od Avdulaha Hotija, koji je kosovskom vladom upravljao godinu dana. Na prvoj sednici vlade Kurti je izjavio da su prioritet mere protiv kovida, i zdravstveno i finansijski.

Aljbin Kurti i nova vlada sa 15 ministarstava izabrani su sinoć na sednici skupštine u Prištini.

Kurti i njegov ministarski kabinet dobili su podršku 67 od 120 poslanika kosovskog parlamenta.

Kurti je na prvoj sednici vlade izjavio da je njen prioritet u ovom trenutku velika zdravstvena kriza i da treba preduzeti hitne mere za smanjenje novih slučajeva zaraze i smrtnih slučajeva kao posledica kovida-19.

Prema njegovim rečima, uravnoteženje broja obolelih i umrlih trebalo bi da se uradi kroz konkretan plan.

"To zahteva rad i rezultate što je pre moguće. Ishod ovog kabineta zavisi od posla kojim se bavimo i tima koji vodimo. Iz moje kancelarije svaki put će biti saradnje, ali i akcije. U narednim danima očekujem da svako od vas iznese konkretne predloge koje ste identifikovali tokom godine. Sada je vreme da građanima dokažemo da smo zaslužni za zauzete stavove", rekao je Kurti.

Rekao je da moraju da se preduzmu hitne mere kako bi se zaustavili finansijski gubici.

"U javnim preduzećima trebalo bi da se izvrše revizije i procene učinka, gde bi trebalo sprečiti prekršaje, ali i uspostavljanje menadžmenta koji ima upravljačku viziju", naveo je Kurti.

Najavio je da će ove nedelje održati radni sastanak kabineta i napraviti plan rada.

Kurti je u ponedeljak tokom svog ekspozea u kosovskoj skupštini rekao da se zalaže za dijalog sa Beogradom radi rešavanja otvorenih pitanja i da su u Prištini prihvatili kompromis primenom plana Martija Ahtisarija.

Lider Samoopredeljenja je istakao da se zalaže za dijalog sa Beogradom koji adresira postojeće probleme, a ne dijalog koji stvara nove. 

"Bez priznavanja realnosti nezavisnog Kosova i bez priznavanja istine od strane Srbije, ne može biti normalizacije odnosa između dva naroda i dve zemlje", rekao je Kurti.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара