Читај ми!

Изгласана нова влада у Приштини

Посланици косовске скупштине изгласали су нову владу, на чијем је челу лидер Самоопредељења Аљбин Курти.

Нова влада у Приштини изабрана је са 67 гласова за и 30 против. Седници је присуствовало укупно 107 посланика.

Српска листа гласала је против избора владе коју води Курти. 

Курти је, излажући експозе, изјавио да се залаже за дијалог са Београдом ради решавања отворених питања и да су у Приштини прихватили компромис применом плана Мартија Ахтисарија. 

"Без признавања реалности независног Косова и без признавања истине од стране Србије, не може бити нормализације односа између два народа и две земље", рекао је Курти.

Посланик Српске листе Игор Симић поручио је Аљбину Куртију да је прекршио устав предлажући кабинет од 15 министарстава, од којих је једно – за заједнице и повратак – дато на управљање Српској листи.

"Добро знате да Српска листа са 11 потписа посланика има право на два миснистарства која припадају невећинским заједницама, и то не као ваш или било чији поклон, већ као нешто што су нам грађани дали легитимно и легално гласајући за Српску листу на изборима", рекао је Симић.

Састав владе 

У кабинету владе први потпредседник је Бесник Бисљими, други потпредседник и министарка спољних послова Доника Гервала, трећи потпредседник Емилија Реџепи.

Министар унутрашњих послова Ђељаљ Цвећља, министарка просвете Арберије Нагавци, министар здравља Арбен Витија, министар пољопривреде Фатон Пеци, министар Хајрулах Ћеку, правде Аљбуљена Хаџију, финансија Хекуран Мурати, трговине Розета Хајдари, животне средине Љибурн Аљију, локалне управе Ељберт Краснићи, одбране Арменд Мехај, економије Артане Ризваноли, регионалног развоја Фикрим Дамка и министар за заједнице и повратак Горан Ракић.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво