Čitaj mi!

Vučić zahvalio kralju Bahreina na pomoći

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je pismo zahvalnosti kralju Bahreina Hamadu bin Isi el Kalifi za pomoć u medicinskoj opremi koju je ta zemlja poslala Srbiji.

Izuzetno mi je zadovoljstvo da ovim pismom izrazim neizmernu zahvalnost za Vašu izdašnu donaciju Republici Srbiji, navodi predsednik u pismu.

"Medicinska oprema koju ste nam poslali predstavlja znak prijateljstva i velikodušnosti Kraljevine Bahrein, koje moja zemlja i njeni građani izuzetno cene", ističe se u pismu.

Kako je Vučić naveo i pismu, prošlu godinu obeležili su izazovni događaji prouzrokovani pandemijom kovida-19, koja je u velikoj meri odložila i usporila brojne međunarodne aktivnosti.

"Iskreno se nadam da će ta teška vremena uskoro ostati iza nas i da ćemo imati priliku da se sastanemo i razmotrimo brojna pitanja koja bi mogla da budu od koristi za naše prijateljske zemlje i za naše građane", zaključuje se u pismu predsednika Vučića.

Avion sa medicinskom opremom, koju je Bahrein donirao Srbiji za borbu protiv kovida-19, sleteo je jutros u Beograd. Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je pomoć od 67,5 tona medicinske opreme izuzetno velikodušna.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">