Читај ми!

Italija pruža punu podršku Srbiji na evropskom putu

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ministrom odbrane Republike Italije Lorencom Gverinijem o bilateralnim odnosima i učvršćivanju saradnje u svim oblastima na bazi strateškog partnerstva.

Premijerka Brnabić je ocenila da su odnosi Srbije i Italije na najboljem mogućem nivou i istakla da ekonomska i investiciona saradnja imaju prioritetan značaj, jer je Italija već više godina jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Premijerka je izrazila zahvalnost italijanskim vojnicima u sastavu KFOR-a, koji su svojim profesionalnim ponašanjem i delovanjem zaštitili manastir Visoki Dečani i učinili mnogo za bezbednost srpskog stanovništva na KiM.

Ministar Gverini je rekao da je Srbija ključna za održavanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, istakavši da Italija veoma ceni napore Srbije na jačanju regionalne saradnje, kao i konstruktivni pristup u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

On je naglasio da Italija pruža punu podršku Srbiji na evropskom putu.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja oružanih snaga dve zemlje odlična, a ministar Gverini je rekao da veoma ceni učešće srpskih vojnika u međunarodnim mirovnim misijama, izdvojivši posebno doprinos koji pružaju u Misiji UN-a u Libanu.

Premijerka Brnabić i ministar Gverini su izrazili nadu da će epidemiološki uslovi dozvoliti održavanje četvrte zajedničke sednice dve vlade u predstojećem periodu u Beogradu.

Ministar Gverini je zahvalio na medicinskoj pomoći koju je Srbija uputila Italiji na početku pandemije kovida 19 i ocenio da je time prijateljstvo dve zemlje pokazano i u teškim vremenima.

Premijerka Brnabić je takođe zahvalila na angažovanju lekara i medicinskog osoblja, koje je Italija uputila u Srbiju tokom pandemije kovida 19.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво