Brnabić: Sledeća nedelja ključna za formiranje Vlade

Premijerka Ana Brnabić rekla je da očekuje da će Vlada Srbije biti formirana u oktobru. Naredne nedelje razgovori sa potencijalnim partnerima.

Ana Brnabić izjavila je za TV Pink da će naredna sedmica biti ključna za formiranje nove Vlade Srbije i dodala da veruje da će ona biti formirana sredinom oktobra.

"Verujem da će naredna nedelja biti ključna za formiranje nove vlade, predsednik je tu u zemlji, nema potrebe za razgovorima u inostranstvu", rekla je Brnabićeva i podsetila da je predsednik bio u Vašingtonu, Istanbulu, trebalo je da ide i u Brisel ....

Naredne nedelje će razgovrati sa potencijalnim partnerima, sa svim parlamentarnim strankama koje su prešle cenzus, rekla je Brnabićeva i dodala da veruje da će nakon toga sredinom oktobra biti formirana vlada.

"Možda nećemo ni imati pad BDP-a"

Ima naznaka da ove godine uopšte nećemo imati pad bruto-društvenog proizvoda, što bi bio ogroman uspeh, izjavila je predsednica Vlade Srbije.

Brnabićeva je najavila da će krajem oktobra biti završen Data centar u Kragujevcu koji će, kako je rekla, biti najmoderniji u Evropi.

U oktobru će, rekla je premijerka, biti završena i otvorena i višenamenska laboratorijska lamela u Nišu u sastavu tamošnjeg Elektronskog fakulteta.

"To će stvoriti uslove za mlade da ostaju u našoj zemlji", istakla je Brnabićeva.

Džon Jovanović obilazi region

Predsednica Vlade istakla je da je Kancelarija DFC otvorena u Beogradu regionalna i da će od nje imati koristi svi i izrazila žaljenje što mnogi političari u regionu prenebregavaju tu važnu činjenicu.

Ona je rekla da kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić pregovara u svetu on pregovara tako da donese nešto i Srbiji i čitavom regionu.

"Od te Kancelarije korist će imati ceo region jer je on (Vučić) prvi postavio tezu nema jake i stabilne Srbije bez jakog i stabilnog regiona. Pregovarao je o regionalnoj Kancelariji, iako će ona najviše doneti Srbij kao najjačoj ekonomiji regiona", precizirala je Brnabićeva i dodala da je Džon Jovanović, čelni čovek Kancelarije, već krenuo po regionu da upozna privredu i vidi koji su projekti prioritetni.

Ana Brnabić je dodala da su SAD samim tim što su pronašli Jovanovića i postavili ga na čelo Kancelarije u Beogradu pokazali koliko im je stalo do Srbije.

"SAD samim tim što su pronašli Džona Jovanovića, što su sa pažnjom gledali kako da nađu fenomenalnu osobu, u radu sa privatnim sektorom, sa finansijskim institucijama, čoveka sa mnogo veza, ali srpskog porekla, čoveka koji govori srpski, zaposlili ga u DFC i doveli ovde, pokazuje koliko im je stalo do osnosa sa Srbijom, građanima, našim kompanijama", rekla je ona.

Pravo lice Srbije 

Komentarišući jučerašnji događaj u Pranjanima, otvaranje aerodroma, obeležavanje operacije Halijard, ali i saradnju sa Vašingtonom, posetu najviše delegacije SAD Beogradu, otvaranje Kanceralije, Brnabićeva je ocenila da sve to pokazuje drugačiju i iskrenu sliku Srbije.

"Ne imidž, jer imidž je ono što pokusavate da napravite, ovo je pravo lice Srbije", poručila je premijerka.

Ocenila je i da je jučerašnji dan bio značajan dan za odnose Srbije i SAD, što se moglo čuti i od predsednika Vučića i od ambasadora Godfrija.

"Poruka koja je bila suštinska jeste da obe zemlje mogu biti jako dobre ukoliko rade zajedno.

U ovoj nedelji smo imali delegaciju iz SAD na najvišem nivou u istoriji Srbije. Bila je ovo jedna fantastična nedelja za odnose sa SAD. To je naravno, predsednik Vučić gradio iz dana u dan, iz godine u godinu", rekla je Brnabićeva.

Kako kaže, ranije u Srbiji nisu obeležavane takvi događaji, a obeležavaju se tokom mandata predsedika Vučića.

Prema njenim rečima, i promeni slike SAD u Srbiji izuzetno je doprineo ambasador Godfri.

Premijerka je rekla da Srbija može mnogo da ponudi svetu, ali i da je mnogo važno da pričamo o budućnosti.

Brnabićeva o napadima na svog i predsednikovog brata

Premijerka Brnabić pozvala je Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije da iznese dokaze povodom napada na brata predsednika Srbije Andreja Vučića, a Jelisavetu Vasilić da podnese ostavku na članstvo u tom telu zbog nedostatka činjenica za optužbe koje iznosi u vezi kupovine zemljišta u Vojvodini.

Reči Jelisavete Vasilić moraju da imaju težinu, rekla je Brnabićeva i dodala da nije dovoljno reći "ko god dođe od vojvođnaskih paora kaže da je Andrej glavni u kupovini zemljišta i da sve ide preko njega".

Komentarišući napade na svog brata, premijerka je rekla da Marinika Tepić opet "mentalno detonirala" i da će to opet koštati građane.

"Neposredno je napala mene i mog brata, a posredno stranu - poljsku, evropsku kompaniju", rekla je Ana Brnabić i podsetila da je njen brat samo jedan od zaposlenih u kompaniji "Aseko" koja ima 25.000 zaposlenih. 

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво