Čitaj mi!

Ko je Džon Jovanović, direktor kancelarije DFC-a u Beogradu

Džon Jovanović, direktor kancelarije DFC-a u Beogradu, bio je na čelu švajcarske kompanije "Merkurija enerdži grup", jedne od najjačih u svetu. Ima 34 godine, srpskog je porekla, u braku je s Dafne Oz i otac četvoro dece.

Direktor kancelarije DFC-a u Beogradu je tridesetčetvorogodišnji Džon Jovanović, Amerikanac srpskog porekla.

Bio je direktor švajcarske kompanije "Merkurija enerdži grup" (Mercuria energy group), jedne od najjačih u svetu.

Jovanović je diplomirao na Univerzitetu Prinston, a na Univerzitetu u Pensilvaniji magistrirao poslovnu administraciju za finansije i preduzetnički menadžment.

Uspešna karijera 

Ima bogatu poslovnu biografiju, radio je u još nekoliko jakih kompanija, kao što su Dojče banka, zatim "Barenson", "Nobl grup" (Noble group), "Kadent enerdži partners" (Cadent energy partners).

Član je investicionog odbora "Aj-Si-Ti Hab ventjur" (ICT Hub Venture), prvog investicionog fonda u početnoj fazi za startape na Balkanu.

Takođe, član je i borda Instituta "Ist–vest", gde pomaže u inicijativi "Balkanski dijalozi", koja okuplja lidere kako bi se uhvatili ukoštac sa ekonomskim i političkim pitanjima s kojima se suočava Zapadni Balkan.

Jovanović je i član kruga mladih lidera Instituta "Milken".

Džon Jovanović kopredsedava neprofitnoj organizaciji "Helt korps" (Helth Corps), koja srednjoškolcima u više od 60 škola širom Sjedinjenih Država pruža obrazovanje o ishrani, fitnesu i stresu. 

Brak s Dafne Oz, otac četvoro dece

Detinjstvo je proveo u Čikagu, gde su se svojevremeno doselili njegovi roditelji Nada i Srećko.

U braku je sa Dafne Oz, jednom od najpoznatijih blogerki, TV zvezdom i nutricionistom u SAD, ćerkom čuvenog TV doktora Mehmeta Oza.

S njom ima četvoro dece, a njih dvoje venčali su se pre deset godina u srpskoj pravoslavnoj crkvi u Portlandu.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">